Καζάνι που σιγοβράζει η ΚΟ της ΝΔ για τα νέα μέτρα – Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους βουλευτές 

Καζάνι που σιγοβράζει η ΚΟ της ΝΔ για τα νέα μέτρα – Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους βουλευτές 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού σε εστίαση και λιανεμπόριο, την οικονομία και τον εμβολιασμό 

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα συνεδριάσει σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή το γαλάζιο συνέδριο του Δεκεμβρίου, αλλά υπό τη βαριά σκιά του νέου κύματος κορονοϊού.

Μεταξύ των γαλάζιων βουλευτών επικρατεί αναβρασμός καθώς εισπράττουν τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών για τα νέα μέτρα σε λιανεμπόριο και εστίαση, αλλά και την απογοήτευση των πολιτών καθώς η πανδημία δεν έχει τελειώσει και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι κάτι σχετικό.

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται πάντως να κάνει πίσω στην εφαρμογή των νέων μέτρων, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι αποκλείεται νέο καθολικό lockdown– αν και φέρεται να εξετάζονται περαιτέρω περιορισμοί μόνο για τους ανεμβολίαστους στα πρότυπα χωρών όπως η Αυστρία.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται σήμερα να επαναλάβει ότι, όπως τόνισε και στη σύσκεψη χθες με φορείς του λιανεμπορίου και της εστίασης, η οικονομία δεν θα ξανακλείσει και οι εμβολιασμένοι δεν θα χάσουν τις ελευθερίες τους.

Όσον αφορά στην ανησυχία των καταστηματαρχών για τις οικονομικές επιπτώσεις των νέων μέτρων, στο Μαξίμου εκτιμούν ότι πρώτον ο τζίρος δεν φαίνεται να επηρεάζεται, δεύτερον τα δύσκολα για την οικονομία έχουν περάσει χάρη στα 42 δισ που δόθηκαν συνολικά όλο αυτό το διάστημα, καθώς και τρίτον ότι η πολιτική της πίεσης στους ανεμβολίαστους αποδίδει.

Η κυβέρνηση επικαλείται ειδικότερα ότι μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, την εβδομάδα 1-7 Νοεμβρίου, υπήρξαν περίπου 149.000 καινούργια ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου και από 6.000-7.000 χιλιάδες ραντεβού την ημέρα, πλέον κλείνονται 30.000-35.000 ραντεβού την ημέρα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει εκ νέου από όλους τους βουλευτές της ΝΔ – ιδίως όσους εκλέγονται στη Βόρεια Ελλάδα όπου τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν χαμηλά και το ΕΣΥ δοκιμάζεται- να βγουν στην πρώτη γραμμή της καμπάνιας υπέρ του εμβολίου. Οι γαλάζιοι βουλευτές μπορούν μάλιστα να επικαλούνται και ότι η Εκκλησία κεντρικά έχει απευθύνει σύσταση για εμβολιασμό και αυτοέλεγχο των πιστών με rapid test, παρόλο που η κυβέρνηση δεν κατέστησε υποχρεωτικό τον έλεγχο στους ναούς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα