Κικίλιας: “Προφανές ότι σε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα θα υπάρχουν κάποιες αστοχίες”

Κικίλιας: “Προφανές ότι σε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα θα υπάρχουν κάποιες αστοχίες”

Στην επιχείρηση "Ελευθερία" αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση της Τετάρτης. "Είμαστε όλοι σε ψυχολογική πίεση", προσέθεσε κάνοντας έκκληση για τις γιορτές.

Στην “Επιχείρηση Ελευθερία” αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας, την οποία χαρακτήρισε “μια υγειονομική επιχείρηση που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ξαναοργανωθεί σε τέτοιο βαθμό, με τέτοιο χρονοδιάγραμμα και καθολικά στον πληθυσμό της χώρας”.

“Ποτέ σε παγκόσμια κλίμακα δεν έχει ξαναεπιχειρηθεί τέτοιο εγχείρημα” τόνισε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας ότι “και με βάση τις σημερινές ανακοινώσεις το υπουργείο Υγείας, όλα τα συναρμόδια υπουργεία, οι φορείς, η διακυβέρνηση του κράτους, οι υγειονομικοί μας, στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία ετοιμάζονται, οι επιστήμονες, άνθρωποι της ψηφιακής τεχνολογίας, άνθρωποι της ασφάλειας, οι ένοπλες δυνάμεις στα logistics, το σύνολο του κράτους εργάζεται έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιτύχει αυτή η προσπάθεια”, είπε ο Υπουργός Υγείας, για να επισημάνει:

“Είναι προφανές ότι σε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα θα υπάρχουν κάποια μικρά λάθη, κάποιες αστοχίες” καθώς πρέπει να συντονιστεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, αλλά όπως είπε ο υπουργός “με διαφάνεια, με ειλικρίνεια, καθημερινώς θα ενημερώνουμε, θα βελτιωνόμαστε και θα διορθώνουμε οτιδήποτε δεν πηγαίνει καλά”.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας έκανε“έκκληση αυτά τα Χριστούγεννα να τα γιορτάσουμε στενά οικογενειακά, με πολλή αγάπη αλλά και πολλή προσοχή. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας να προσέξουμε ιδιαίτερα”, υπογραμμίζοντας πως “θα ξαναπάρουμε σταδιακά τις ζωές μας πίσω” , ενώ τόνισε πως θα αυξάνονται και οι ποσότητες των εμβολίων, με βάση τις επιπλέον αδειοδοτήσεις εμβολίων.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε επίσης στην ψυχική υγεία, που ήταν το κύριο θέμα της ενημέρωσης. Για το λόγο αυτό, όπως εξήγησε ο Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση τοποθετήθηκε και η Ζωή Ράπτη, αρμόδια υφυπουργός Υγείας για Θέματα Ψυχικής Υγείας.

“Ξέρουμε πολύ καλά πώς νιώθετε, νιώθουν οι οικογένειες μας. Είμαστε όλοι σε ψυχολογική πίεση” ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας “είναι μήνες πίεσης κοινωνικής, οικονομικής, επαγγελματικής, με υγειονομικά συνθήκες δύσκολες. Μια πραγματικότητα στην οποία δοκιμάζονται όλοι”.

“Εμείς, η ελληνική Πολιτεία, είμαστε εδώ, δίπλα σας” επισήμανε ο υπουργός και συμπλήρωσε η ελληνική κοινωνία έχει επιδείξει αξιοθαύμαστη αντοχή, ωριμότητα, προσαρμοστικότητα. Είμαστε εδώ και στηρίζουμε ο ένας τον άλλο”, τόνισε ο Β. Κικίλιας.

“Πιστεύουμε ότι λόγω της πανδημίας χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη έμπρακτη στήριξη, αυτό κάνουμε” είπε ο υπουργός και επισήμανε ότι “αυξήσαμε τον τακτικό προϋπολογισμό για τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης για το 2021 κατά 62% στα 58 εκατ. ευρώ ώστε να φτάσουμε στο 2% των συνολικών δαπανών για την υγεία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας”.

Επίσης, “επιδιώκουμε και θα πετύχουμε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ανάκαμψης την περαιτέρω χρηματοδότηση δράσεων στήριξης του πληθυσμού σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας” σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα