Κοντονής: Εάν ήμασταν πολιτισμένο κράτος, θα έπρεπε εδώ και 30 χρόνια να κάνουμε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τα 100 χρόνια από την οκτωβριανή επανάσταση υπο την αιγίδα της ρώσικης πρεσβείας. Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2017. (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
Διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τα 100 χρόνια από την οκτωβριανή επανάσταση υπο την αιγίδα της ρώσικης πρεσβείας. Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2017. (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος) EUROKINISSI

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο και αναφέρθηκε στο μέτρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ για νεοφιλελευθερισμό και αδίστακτο τζόγο στα εθνικά θέματα και δη στο Σκοπιανό

Η κυβέρνηση βήμα-βήμα κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα και η οποία (χώρα) τώρα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μιλώντας χθες του βράδυ σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στη Ζάκυνθο. Μάλιστα, ο κ. Κοντονής είπε «ότι η κυβέρνηση έριξε το ποσοστό της ανεργίας και έφτασε στο 20% ενώ στη Ζάκυνθο είναι στο 15%», ενώ για την αξιολόγηση τόνισε «ότι κλείνει χωρίς να ληφθεί ούτε ένα μέτρο».

Ο βουλευτής Ζακύνθου, αναγνώρισε πως δεν έχουν περάσει στα χαμηλά στρώματα οι επιτυχίες της κυβέρνησης, αλλά σημείωσε πως δόθηκε η δυνατότητα πρόσβασης σε φάρμακα και νοσοκομεία από αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη. «Εμείς μιλάμε για δίκαιη ανάπτυξη και αν δεν ήταν η κυβέρνησή μας δεν θα είχε προστατευθεί η 1η κατοικία, ούτε θα είχαμε ανοιχτά νοσοκομεία. Παραλάβαμε μία πτωχευμένη και καταστρεμμένη οικονομία και την βάλαμε σε νέες ράγιες. Βάλαμε στον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη αυτούς που δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα σπίτια τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ADVERTISING

Σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως «αν ήμασταν πολιτισμένο κράτος έπρεπε εδώ και 30 χρόνια να είχαμε εφαρμόσει το μέτρο και τώρα όλα γίνονται με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια».

Ασκώντας κριτική στη ΝΔ είπε ότι «οι ιέρακες του νεοφιλελευθερισμού που πιστεύουν πως τα πάντα τα ρυθμίζει η αγορά, να πάνε να δουν τα επιτόκια του ελληνικού δημοσίου που είναι κάτω από 4% γιατί υπάρχει η εμπιστοσύνη των αγορών». Συνεχίζοντας την κριτική του στη ΝΔ υπενθύμισε τα μέτρα Μητσοτάκη που, όπως είπε, ήταν η πρόταση για απολύσεις και το κλείσιμο των νοσοκομείων από Βορίδη-Γεωργιάδη. Πρόσθεσε πως σύντομα θα ανακοινωθούν οι πληροφορίες για τα «πάρτυ» του ΚΕΕΛΠΝΟ, για τη NOVARTIS και στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «οφείλει 200 εκατομμύρια στις τράπεζες από δάνεια και τώρα αλλάζει όνομα? γιατί με το 6% ποσοστό πώς θα αποπληρώσει τις οφειλές που έχει».

Τέλος, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο κ. Κοντονής δήλωσε: «Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την τροπή που πήραν τα πράγματα έρχονται τώρα και κατηγορούν την κυβέρνηση χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Είναι αδίστακτοι και "τζογάρουν" με τα εθνικά θέματα. Εμείς θα καταθέσουμε πρόταση για το θέμα που ταλάνισε εδώ και 25 χρόνια τη χώρα. Όμως, πρέπει να ξέρετε πως 150 χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία. Η κ. Μπακογιάννη θέλει να πέσει η κυβέρνηση και να φύγει ο Τσίπρας, καθώς αποκαλύπτονται αυτά που έχουν κάνει τα τελευταία 30 χρόνια. Εμείς κάνουμε καλά τη δουλειά μας και αυτό φαίνεται από τη στάση τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis
SHARE:

24Media Network