Κόντρα Γιαννούλη – Κυρανάκη στη Βουλή για το μπάρμπεκιου κατά της μετανάστευσης

Κόντρα Γιαννούλη – Κυρανάκη στη Βουλή για το μπάρμπεκιου κατά της μετανάστευσης
Χρήστος Γιαννούλης

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή ο Χρήστος Γιαννούλης και ο Κώστας Κυρανάκης με αφορμή τη διοργάνωση μπάρμπεκιου κατά της "λαθρομετανάστευσης" στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους είχαν την Τρίτη στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης με το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κυρανάκη.

Ο πρώτος χαρακτήρισε κτηνωδία το μπάρμπεκιου “κατά της λαθρομετανάστευσης” που διοργανώνεται στα Διαβατά Θεσσαλονίκης την προσεχή Κυριακή.

Χαρακτηριστικά, τόνισε: «Η ακροδεξιά ρητορεία δια στόματος βουλευτών της ΝΔ δεν έχει τέλος. Τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, προσέφερε απλόχερα κάλυψη στους ακροδεξιούς διοργανωτές του “μπάρμπεκιου με χοιρινό και άφθονο αλκοόλ. Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ έξω από προσφυγικές δομές. Ξέρω όμως ότι είναι ντροπή και κτηνωδία, και πρέπει να καταγγέλλεται από κάθε Έλληνα πολίτη. Κατά τύχη οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ; Πιστεύετε ότι έγινε τυχαία; Ελπίζω οι υπόλοιποι που μας ακούν να κατανοούν ότι δεν έγινε τυχαία.».

Από την πλευρά του ο κ. Κυρανάκης υπερασπίστηκε την επιλογή των συγκεκριμένων κατοίκων λέγοντας: «Στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και η υπό κάποιες προϋποθέσεις η κατανάλωση αλκοόλ. Δεν μπορεί υπήκοος τρίτης χώρας να έρθει και να επιβάλλει τους δικούς του όρους. Είναι απαράδεκτη η δήλωση που κάνατε κύριε Γιαννούλη. Διότι περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Αναφέρεστε σε κατανάλωση φαγητού και ποτού από Έλληνες πολίτες και την κατακρίνεται ως απαράδεκτη. Από πού και ως που θα πρέπει να περιορίζεται και με βάση ποια λογική».

Μετά την έντονη λεκτική αντιπαράθεση, ο κ. Γιαννούλης επανήλθε με ποστάρισμα στο facebook:


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα