Κοροναϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου – Εξετάζονται μέτρα

Κοροναϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου – Εξετάζονται μέτρα
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια Eurokinissi

Στη σύσκεψη ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης με τους υπουργούς Υγείας, Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη θα συζητήσουν για την πορεία της προετοιμασίας της χώρας

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε πρωί της Δευτέρας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ώστε να εκτιμηθεί η πορεία της προετοιμασίας της χώρας και το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για τον Covid-19 στο Υπουργείο Υγείας, κατά την οποία εξετάστηκαν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα του ιού. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προβληματισμό έχει προκαλέσει στο υπουργείο Υγείας η παρουσία του κοροναϊού σε γειτονικές χώρες όπως η Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες που βρίσκονται στη λεκάνη της Μεσογείου. Ο μηχανισμός του υπουργείου παραμένει σε επιφυλακή και εγρήγορση, όπως αναφέρουν πηγές του, αλλά και όπως προκύπτει από σημερινή ενημέρωση του προς στον Τύπο. Όπως αναφέρεται «με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κοροναϊού, το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συνεχίζουν τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια.

Επίσης πραγματοποιούν ενημέρωση των εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας, ενώ την προσεχή Πέμπτη στον Πειραιά, διεξάγεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το EU Healthy Gateways, με τίτλο «Μέτρα δημόσιας υγείας στις πύλες εισόδου και στα μέσα μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα)». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρμόδιοι βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την εκτίμηση της κατάστασης διεθνώς. 

Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές προς Ιταλία 

Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, μετά από εντολή της υπουργού Παιδείας.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε σχετικά: «Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας».

Σχετικές εγκύκλιοι θα σταλούν σε όλες τις δομές εκπαίδευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα