Κοροναϊός: Τρίτος νεκρός στην Ιταλία – 150 τα κρούσματα

Κοροναϊός: Τρίτος νεκρός στην Ιταλία – 150 τα κρούσματα
Περαστικοί με μάσκες στο Μιλάνο λόγω του κοροναϊού AP

Το τρίτο θύμα του κοροναϊού στην Ιταλία είναι ηλικιωμένη με προβλήματα υγείας. Κλείνει ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου, σκέψεις για διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού.

Ο τρίτος νεκρός από τον κοροναϊό στην Ιταλία είναι μια γυναίκα η οποία νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της βόρειας Ιταλίας, λόγω ογκολογικών προβλημάτων, και ήταν βεβαρημένη η κατάσταση της υγείας της.

Η ιταλική κυβέρνηση, τις επόμενες ώρες ετοιμάζεται να εκτιμήσει εκ νέου, αναλυτικά την όλη κατάσταση και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, να λάβει τυχόν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού. Τα κρούσματα μέχρι στιγμής έχουν φτάσει τα 150.

Στο μεταξύ, οι δημοτικές αρχές του Μιλάνου ανακοίνωσαν ότι για προληπτικούς λόγους πρόκειται να κλείσει ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου, Ντουόμο. Παράλληλα, από την Δευτέρα σταματούν και οι λειτουργίες στις καθολικές εκκλησίες της πόλης.

Σύμφωνα, δε, με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού, από τα μεγαλύτερα μουσειακά συγκροτήματα στην Ευρώπη.

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, δε, ετοιμάζεται να υπογράψει απόφαση με την οποία αναστέλλονται οι διαγωνισμοί που είχαν προγραμματιστεί στην ιταλική πρωτεύουσα για πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, με τη συμμετοχή χιλιάδων υποψηφίων.

Στο Μιλάνο, τέλος, θα μείνουν προσωρινά κλειστές ντίσκο και μαγαζιά στα οποία οι νέοι συνηθίζουν να συναντώνται για να καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά.

Σταματά το καρναβάλι της Βενετίας

Mε απόφαση του περιφερειάρχη του Βένετο στην Ιταλία, Λούκα Τζάια, σταματούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου λόγω του κοροναϊού.

Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η διακοπή των εκδηλώσεων του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας. Θα παραμείνουν κλειστά, επίσης, τα σχολεία, τα μουσεία και τα πανεπιστήμια της περιφέρειας.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να θέσουν σε καραντίνα τους 274 μετανάστες και το πλήρωμα του πλοίου Ocean Viking (που ανήκει στην ΜΚΟ Sos Mediterranè), το οποίο μόλις ελλιμενίστηκε στο Ποτσάλο της Σικελίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα