Κορονοϊός: Ο Μητσοτάκης “κόβει” τα παράθυρα στους υπουργούς για να κοπούν οι κακοφωνίες

Κορονοϊός: Ο Μητσοτάκης “κόβει” τα παράθυρα στους υπουργούς για να κοπούν οι κακοφωνίες
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε κακοφωνίες στην κυβέρνηση για τα μέτρα κατά του κορονοϊού, δήλωσε ότι έχει τραβήξει αυτιά στους υπουργούς και τους διαμήνυσε “δεν βγάζει κανείς την ουρά του απ’ έξω”.

Φρένο στις τηλεοπτικές δηλώσεις υπουργών βάζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς όπως παραδέχθηκε μιλώντας στο ΣΚΑΪ υπήρξαν κακοφωνίες στην κυβέρνηση σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού και το lockdown.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός έστειλε εκ νέου μήνυμα στους υπουργούς να συμμορφώνονται και να υπηρετούν την κεντρική γραμμή της κυβέρνησης και τις οριστικές αποφάσεις που λαμβάνονται.

“Οποιοδήποτε μήνυμα δεν είναι συνεπές, ή ενδεχομένως να είναι αυτοαναιρούμενο, δημιουργεί πρόβλημα” τόνισε ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης. Αναγνώρισε ότι υπήρξαν φαινόμενα κακοφωνίας στο παρελθόν, υπογράμμισε όμως ότι διορθώνονται και διαμήνυσε: “Οι υπουργοί έχουν υποχρέωση να υπηρετούν την κεντρική γραμμή. Να μην προκαταλαμβάνουν αποφάσεις. Οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά και η ευθύνη πάντοτε -ξέρετε- της κυβέρνησης, είναι συλλογική. Δεν βγάζει κανείς την ουρά του απ’ έξω από το πρόβλημα.”

Ο πρωθυπουργός εξάλλου επισήμανε ότι προκειμένου το μήνυμα της κυβέρνησης να είναι συνεκτικό, συχνά τοποθετείται ο ίδιος και επιβεβαίωσε ότι ορισμένες φορές η απόφαση θα φτάσει στον ίδιο, όπως έγινε και με το τελευταίο lockdown, καθώς υπήρξε διχογνωμία μεταξύ των επιστημόνων.

Ερωτηθείς εάν “θα τραβήξει αυτιά” υπουργών, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: “Αυτό νομίζω το έκανα ήδη” και… προέβλεψε ότι: “Στο εξής πιστεύω ότι θα δείτε μεγαλύτερη συμμόρφωση και ενδεχομένως και λιγότερες παρουσίες.”

Ο πρωθυπουργός επισήμανε άλλωστε με νόημα: “Ξέρετε, όταν βγαίνει κάποιος στην τηλεόραση μερικές φορές μπορεί να του ξεφύγει και μια κουβέντα παραπάνω. Καλό είναι να βγαίνουμε όταν έχουμε κάτι συγκεκριμένο να πούμε. Κι από τη στιγμή που έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα, το οποίο λέει ότι κάθε εβδομάδα παίρνουμε αποφάσεις, τα μέτρα είναι αυτά, πρέπει να τα υπηρετήσουμε, πρέπει να τα εξηγήσουμε.”

Δεν υιοθέτησε πάντως τον όρο “τηλεοπτική αφωνία”, αλλά τόνισε ότι: “Με ενδιαφέρει πάρα πολύ σε αυτή τη συγκυρία το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο, να μην υπάρχει σύγχυση και ό,τι φαινόμενα -όπως τα είπατε- κακοφωνίας υπήρχαν να διορθώνονται, είτε εν τη γενέσει τους ή ακόμα καλύτερα να προλαμβάνονται.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα