Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα είναι δίπλα στους στρατευμένους

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα είναι δίπλα στους στρατευμένους
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γ.γ του ΚΚΕ Eurokinissi

"Να δίνεται οικονομική ενίσχυση σε όλους τους στρατευμένους, όπως διεκδικούν οι ίδιοι", καλεί την κυβέρνηση με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Με αφορμή την πανελλαδική παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε ότι «με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης τα στρατόπεδα έχουν μετατραπεί σε χώρους διασποράς κορονοϊού και δικαιολογημένα δημιουργείται ανασφάλεια σε πολλούς στρατευμένους, αλλά και στο μόνιμο προσωπικό. Η αντιμετώπιση δεν βρίσκεται στην άδεια και στην καραντίνα στο σπίτι, βάζοντας επιπλέον σε κίνδυνο και τις οικογένειες των στρατιωτών, ούτε στην ακύρωση όλων των εξόδων και των αδειών ορκωμοσίας που οι στρατευμένοι έχουν ανάγκη».

«Η κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη της:

– Να προχωρήσει άμεσα και γρήγορα ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

– Να εξασφαλίσει τώρα μέτρα για την αποσυμφόρηση θαλάμων και κοινόχρηστων χώρων, τη συνεχή απολύμανση, τα επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ ιδιαίτερα στα Σημεία Υποδοχής Νεοσυλλέκτων.

– Να δοθούν όλες οι άδειες και άδειες ορκωμοσίας και να πραγματοποιούνται όλες οι έξοδοι των στρατιωτών, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Να πραγματοποιούνται δωρεάν επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ πριν τη χορήγηση άδειας και αμέσως μετά την επιστροφή από αυτή», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας.

«Η κυβέρνηση προχωράει στην αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς στους 12 μήνες. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ένας νέος πλήρους θητείας που υπηρετούσε σήμερα στην παραμεθόριο 5 μήνες και μετά επέστρεφε κοντά στον τόπο κατοικίας του, τώρα για να υπηρετήσει 9μηνο θα κάθεται και τους 9 μήνες στην παραμεθόριο.

Αλήθεια, ποιος θα πληρώσει το κόστος της θητείας που πρακτικά διπλασιάζεται;

Γιατί, η κοροϊδία των 8,62 ευρώ τον μήνα που δίνεται ως “μισθός” στους στρατιώτες δεν φτάνει ούτε για δύο καφέδες, πόσο μάλλον για υλικά απαραίτητα για την υπηρεσία τους, μετακινήσεις και πολλά άλλα, των οποίων το κόστος η κυβέρνηση φορτώνει στους ίδιους και τις οικογένειές τους», πρόσθεσε.

«Λέμε καθαρά:

– Όχι στην αύξηση της θητείας.

– Να επιστρέψουν πίσω το προσωπικό και τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων σε δεκάδες αποστολές του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

– Να δίνεται οικονομική ενίσχυση σε όλους τους στρατευμένους, όπως διεκδικούν οι ίδιοι, ώστε να καλύπτονται τα προσωπικά τους έξοδα.

– Όσο τα προβλήματα συνεχίζονται και μεγαλώνουν μέσα στις μονάδες οι στρατευμένοι έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν τη λύση τους.

– Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα είναι δίπλα τους», κατέληξε, στη δήλωσή του, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα