Lockdown 3: Μήνυμα Μητσοτάκη στις 19:30 – Νέα μέτρα για την Αττική 

Lockdown 3: Μήνυμα Μητσοτάκη στις 19:30 – Νέα μέτρα για την Αττική 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Αυστηρό lockdown τύπου Μαρτίου με κλειστά σχολεία, λιανεμπόριο, κομμωτήρια, εκκλησίες χωρίς πιστούς και αύξηση τηλεργασίας. Ο πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις απόψε

Το νέο σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου θα ανακοινώσει στις επτά και μισή το απόγευμα με μήνυμα του προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την εισήγηση της επιτροπής για πιο αυστηρά μέτρα στην Αττική, όπου ο κορονοϊός βγαίνει εκτός ελέγχου.

Η συνεδρίαση της επιτροπής των επιστημόνων ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα και εισηγήθηκε καθολικό lockdown, με μέτρα αντίστοιχα όπως της πρώτης καραντίνας περυσι, από την Πέμπτη έξι το πρωί στην Αττική. Αυτό σημαίνει ότι κλείνουν ξανά σχολεία και λιανεμπόριο (θα σταματήσει δηλαδή και το click away). Κλειστά επίσης θα είναι κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Καθολικό lockdown σημαίνει επίσης όχι πιστούς στις εκκλησίες.

Η επιτροπή εισηγείται επίσης δραστική αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας. Το ερώτημα είναι βέβαια πως θα επιβληθεί αυτό και με ποιους μηχανισμούς θα ελέγχεται η εφαρμογή του μέτρου.

Lockdown 3 – Τι περιλαμβάνει

Σε πρώτη φάση, το lockdown θα έχει χρονοδιάγραμμα δύο εβδομάδων, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το πολύ για δύο εβδομάδες επιπλέον.

Τα σχολεία κλείνουν τελικά στην Αττική καθώς τα 1.000 κρούσματα σε παιδιά μέσα στο Φεβρουάριο χτύπησαν καμπανάκι και απέδειξαν ότι οι μεταλλάξεις “χτυπούν” περισσότερο τους ανήλικους.

Το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Αττική μετά τις έξι το απόγευμα και τις καθημερινές ετέθη στο τραπέζι, φαίνεται όμως ότι απορρίπτεται ως ανεφάρμοστο.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της λήψης μέτρων στη Θεσσαλονίκη, αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή συνεδρίασε κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού, ο οποιος προήδρευσε το μεσημέρι σε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, ώστε να εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική.

Το “σήμα” για ένα καθολικό αυστηρό lockdown, όπως του Μαρτίου, για σύντομο χρονικό διάστημα, είχε δώσει από νωρίς το πρωί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και εν τω μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι η οικονομία είναι προετοιμασμένη για μία τρίτη καραντίνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα