Μαξίμου προς Ανδρουλάκη: “Ο Μητσοτάκης δεν πάει Ευρωβουλή για τις υποκλοπές”

Μαξίμου προς Ανδρουλάκη: “Ο Μητσοτάκης δεν πάει Ευρωβουλή για τις υποκλοπές”
Κυριάκος Μητσοτάκης AP

"Με όρους ουσίας και όχι θεάματος θα συμβάλλουμε απόλυτα για να μη μείνει σκιά για τις νόμιμες επισυνδέσεις και το Predator", δήλωσε ο Γ. Οικονόμου. Ρελάνς σε ΣΥΡΙΖΑ με Πιτσιόρλα.

Το ενδεχόμενο να κληθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Ευρωβουλή να απαντήσει ο ίδιος για την υπόθεση των υποκλοπών, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, από τη ΔΕΘ, φέρνει σε λεπτή θέση της κυβέρνηση, η οποία πάντως δεν αλλάζει γραμμή πλεύσης όσον αφορά στην πολιτική διαχείριση του θέματος.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υπενθύμισε ότι ο κ.Μητσοτάκης έχει μίλησει αναλυτικά για το θέμα της νόμιμης επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ.Ανδρουλάκη στην ελληνική Βουλή.

“Η κυβέρνηση συμβάλλει με όλους τους τρόπους στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες όπως ορίζει ο κανονισμός της Βουλής, μέσα στα όρια του πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών”, δήλωσε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

“Η ελληνική πολιτεία και η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τις ευρωπαϊκές αρχές για ζητήματα κακόβουλων λογισμικών. Ήδη υπήρξε ανταπόκριση υπηρεσιακών παραγόντων και έγγραφη απάντηση. Πάντα με όρους ουσίας και όχι θέαματος, είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε απόλυτα, ώστε να μη μείνει καμία σκια και για τις νόμιμες επισυνδέσεις και να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος με τα κακόβουλα λογισμικά”.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ.Ανδρουλάκης απαντώντας σε ερώτηση του News 24/7 στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ για τη χρήση του Predator, τόνισε πως θα κάνει το παν για να κληθούν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, παρά την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, και πως προτίθεται να φέρει τους εμπλεκόμενους αρμοδίους στην επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου για να δώσουν εξηγήσεις.

Ο κ. Οικονόμου εκλήθη να σχολιάσει και τη δήλωση Ανδρουλάκη “από την πρώτη Κυριακή να υπάρξει κυβέρνηση με πρωθυπουργό που θα τον σέβονται οι εταίροι”. Επανέλαβε ότι: “Πρωθυπουργούς κάνει ο ελληνικός λάος” και κατηγόρησε τον κ.Ανδρουλάκη ότι: “Εχει μία επιμονή από την πρώτη στιγμή της εκλογής του. Πρώτα αποφεύγει να τοποθετηθεί στα μεγάλα και σημαντικά που αφορούντους πολίτες. Το θέμα των υποκλοπών τον αφορά και τον έχειι φέρει κοντά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη συνέχεια σχολίασε ότι: “Από εκεί και πέρα, εκτός από το τι δε θα κάνει, είναι καλό να αρχίσει να λέει και τι θα κάνει”.

Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή επιχειρεί ρελάνς στο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υποκλοπών αναδεικνύοντας τις κατηγορίες του πρώην προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσόρλα, για παρακολούθηση του επί κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου.

“Σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε, καταλαβαίνει κανείς ότι για άλλα πήγαινε η εξεταστική και άλλα βγαίνουν”, υποστήριξε ο κ.Οικονόμου και έκανε λόγο για “μία πολύ σοβαρή υπόθεση που αναδεικνύει την υποκρισία του κ.Τσίπρα, γιατί σύμφωνα με δημοσιεύματα η ΕΥΠ παρακολουθούσε πολιτικά πρόσωπα επί Τσίπρα. Και ως προέδρος του ΤΑΙΠΕΔ και ως υπουργός ο κ.Πιτσιόρλας ήταν πολιτικό πρόσωπο. Δεν είχε ιδέα, ήρθε στο φως υπόθεση ανδρουλάκη για να μάθει ότι παρακολουθείτο. Και παρότι η ΕΥΠ δεν υπάγονταν στον κ.Τσίπρα, υπήρχε συνεχής ενημέρωση για παρακολουθήσεις στελεχών της κυβέρνησης”.

Στην επισήμανση ότι ο τότε πρόεδρος της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, κατήγγειλε πλαστογράφηση όσων είπε, αλλά και ότι η ΝΔ κατηγορούσε το ΣΥΡΙΖΑ για διαρροές στην επιτροπή Θεσμών και τώρα επικαλείται διαρροές στην εξεταστική, ο κ.Οικονόμου απάντησε: “Δεν έχω δει να διαψεύδεται η παρακολούθηση Πιτσιόρλα απο την ΕΥΠ όταν ήταν κυβέρνηση ο κ.Τσίπρας” και δήλωσε πως “καλό θα ήταν να μην υπήρχαν διαρροές”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για νεότερες δηλώσεις της βουλευτή Α Αθήνας της ΝΔ, Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία υποστήριξε ότι η διαφάνεια είναι πιο σημαντική από το απόρρητο, κινούμενη στη “γραμμή” του πρώην πρωθυπουργού Κωστα Καραμανλή. “Δε διαπιστώνουμε κανένα απολύτως ρήγμα στη ΝΔ, συμφωνούμε όλοι ότι δεν πρέπει να μείνει σκιά, πάντα σε ένα πλαίσιο που ορίζουν οι κανόνες και διαδικασίες της Δημοκρατίας”.

Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή να συγκληθεί εκ νέου η επιτροπή Θεσμών και για την υπόθεση Σπίρτζη, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, παρότι σημείωσε ότι το θέμα μπορεί να τεθεί και στην εξεταστική.

Τέλος όσον αφορά δημοσίευμα της Καθημερινής για πιθανή πλαστογράφηση εγγράφου που αφορούσε την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και το οποίο έφερε την υπογραφή της εποπτεύουσας την ΕΥΠ εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου, ο κ. Οικονόμου εκτίμησε ότι δεν αμφισβητείται η νομιμότητα της επισύνδεσης, καλώντας εκ νέου όποιον πιστεύει το αντίθετο, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα