ΜέΡΑ 25: Aνύπαρκτη η ουσιαστική οικονομική στήριξη των αδύναμων

ΜέΡΑ 25: Aνύπαρκτη η ουσιαστική οικονομική στήριξη των αδύναμων
Βουλή συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως με πρωτοβουλία της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» Φώφης Γεννηματά, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί η έξαρση της πανδημίας στη δημόσια υγεία, την οικονομία, στους εργαζόμενους και για την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 (EUROKONISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού εξαπολύει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25.

Την εκτίμηση ότι «τα νέα περιοριστικά μέτρα όχι μόνο δεν συνοδεύονται από ουσιαστική ενίσχυση των αδύναμων αλλά αποκρύπτουν πολλές ύπουλες κινήσεις που στόχο έχουν την στυγνή εκμετάλλευση της πανδημίας υπέρ της παρασιτικής ολιγαρχίας», κάνει το ΜέΡΑ 25, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και τα γενικότερα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «όταν η υγεία των πολιτών κινδυνεύει δεν επιτρέπεται σε κανέναν να εκμεταλλεύεται την αγωνία τους για ιδιοτελείς σκοπούς – είτε αυτοί είναι οικονομικοί είτε πολιτικοί». Το ΜέΡΑ 25 επισημαίνει ότι:

1. Είναι ανύπαρκτη η ουσιαστική οικονομική στήριξη των αδύναμων: ‘Αλλη μια φορά η κυβέρνηση επιλέγει να μην κουρέψει τις οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες των μικρομεσαίων και των εργαζόμενων. Αντί για αυτά τα «κουρέματα», που θα ήταν πραγματική βοήθεια, προσφέρουν αναστολές και δανεισμό με τοκογλυφικά για την εποχή επιτόκια (π.χ. 2,5% επιτόκιο για τις δόσεις του ΦΠΑ των επιχειρήσεων που κλείνουν με κρατική εντολή!).

2. Εντατικοποίηση της λεηλασίας περιουσιών: Την ίδια στιγμή, ιδίως μετά την ψήφιση του Πτωχευτικού Νόμου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εντείνει τις προετοιμασίες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έως και του 80% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και εκατοντάδων χιλιάδων κατοικιών – των οποίων το μαζικό ξεπούλημα προγραμματίζουν μόλις υπάρξει ύφεση της πανδημίας.

3. «Σοσιαλισμός» για την Τράπεζα Πειραιώς με σκανδαλώδη ζημιά του Δημοσίου: Η Τράπεζα Πειραιώς μόλις ξανα-πτώχευσε, με τη βούλα της ΕΕ. Χτες ο πρωθυπουργός έδωσε το πράσινο φως για την αγορά από το κράτος μετοχών της Πειραιώς προς 6 ευρώ την μία την ώρα που η τιμή τους στο Χρηματιστήριο δεν ξεπερνά το 1 ευρώ! Κι αυτό χωρίς να αποδίδεται στο Δημόσιο, στον ελληνικό λαό που πληρώνει, δικαίωμα ψήφου στην γενική συνέλευση της τράπεζας!

4. Κατάργηση οκτάωρου: Πιστοί στο δόγμα «ποτέ μην αφήσεις μια βαθιά κρίση ανεκμετάλλευτη!», η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία για να καταργήσει και τύποις το δικαίωμα στο οκτάωρο που ο κόσμος της εργασίας πάλεψε αιώνες να κατακτήσει.

5.  Αφανισμός του πολιτισμού: Με την φράση του πως η κυβέρνηση «όπως τον Απρίλιο δε θα αφήσει τους ανθρώπους του πολιτισμού απροστάτευτους» ο κ. Μητσοτάκης κέρδισε το Α’ Βραβείο Θράσους, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των παραγωγών πολιτιστικών αγαθών, όπως τον Απρίλιο, δεν θα λάβουν την παραμικρή βοήθεια.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα