Μετάλλαξη Όμικρον: Στο τραπέζι νέα μέτρα – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Μετάλλαξη Όμικρον: Στο τραπέζι νέα μέτρα – Τι εξετάζει η κυβέρνηση
Κόσμος με μάσκες περπατά στην Αθήνα AP Photo/Thanassis Stavrakis

Στην καθιερωμένη σύσκεψη για τον κορονοϊό υπό τον Κ. Μητσοτάκη θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα για την αντιμετώπιση της νέας μετάλλαξης, πλην του lockdown 

Η μετάλλαξη Όμικρον αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της καθιερωμένης σύσκεψης της Δευτέρας για τον κορονοϊό στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο τραπέζι βρίσκονται εκ των πραγμάτων νέα μέτρα, όχι όμως και lockdown, ένα ενδεχόμενο που η κυβέρνηση εξακολουθεί να απορρίπτει. Ενώ ελπίδες δημιουργούν οι εκτιμήσεις ότι η νέα μετάλλαξη προκαλεί σχετικά πιο ήπια συμπτώματα.

Μέχρι όμως να επιβεβαιωθεί πόσο σοβαρή και μεταδοτική είναι η μετάλλαξη Όμικρον, καθώς και εάν την “πιάνουν” τα υπάρχοντα εμβόλια, και η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής.

Καθώς όμως η κυβέρνηση δεν θέλει να προχωρήσει σε οριζόντια μέτρα στην εστίαση, όπως πχ ωράριο λειτουργίας, το πιθανότερο είναι να σφίξει ακόμη περισσότερο ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους.

Ένα σενάριο αφορά στον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων και από τους εξωτερικούς χώρους της εστίασης. Ένα ακόμη πιο πιθανό ενδεχόμενο αφορά στην επαναφορά της μάσκας παντού. Και το τρίτο και πιθανότερο σενάριο αφορά στην αύξηση των υποχρεωτικών τεστ στους εργαζόμενους σε τρία την εβδομάδα ή/και να απαιτείται rapid test 24ώρου αντί 48ώρου για πρόσβαση πχ στο λιανεμπόριο.

“Το lockdown δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας και δεν θα υπάρξει. Τα Χριστούγεννα επιβάλλουν τη μέγιστη υπευθυνότητα στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων, αλλά και την τάχιστη επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην Καθημερινή.

Η κυβέρνηση δεν θέλει όμως να χρησιμοποιεί ούτε και τον όρο “lockdown για ανεμβολίαστους”. Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης μιλώντας στο Mega υπογράμμισε ότι το ζήτημα δεν είναι να μπουν σε lockdown οι ανεμβολίαστοι, αλλά να προστατευθεί η ζωή τους και γι’ αυτό το λόγο υποστήριξε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει περιοριστικά μέτρα.

Σημείωσε επίσης ότι το Σάββατο ξεπεράσαμε τα 7 εκατ. σε πρώτες δόσεις και ότι οι εμβολιασμοί σε αναμνηστικές δόσεις διαρκώς αυξάνονται, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν κλειστεί πάνω από 500 χιλ. νέα ραντεβού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version