Μητσοτάκης: Μπαμπούσκα ο Τσίπρας που κρύβει Πολάκη, ζητά ντιμπέιτ για κοκορομαχία

Μητσοτάκης: Μπαμπούσκα ο Τσίπρας που κρύβει Πολάκη, ζητά ντιμπέιτ για κοκορομαχία
Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μηνύματα στο κόμμα και την κοινωνία εν όψει των ευρωεκλογών. "Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι κόμμα της κρίσης για αυτό θα είναι κόμμα μίας χρήσης" δήλωσε. Επίθεση για Μάτι, Πολάκη, αφορολόγητο. Η ατάκα για το Σωκράτη Κόκκαλη. Ειδική μνεία σε Πατούλη

Μηνύματα στη βάση της Νέας Δημοκρατίας και την κοινωνία έστειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής εν όψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, με στόχο όπως χαρακτηριστικά είπε να ανοίξει ο δρόμος για την πολιτική αλλαγή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για το Μάτι, τον Παύλο Πολάκη, αλλά και για το αφορολόγητο. Κατήγγειλε με δριμύτητα τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας όχι μόνο για την επίθεση του στον υποψήφιο ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αλλά και για την εμπλοκή του στον επικοινωνιακό χειρισμό της τραγωδίας στο Μάτι από την κυβέρνηση. Ταύτισε δε απόλυτα τον Παύλο Πολάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο πρωθυπουργός θυμίζει μπαμπούσκα, που κρύβει στο τέλος τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Απέρριψε επίσης εκ νέου το αίτημα Τσίπρα για ντιμπέιτ, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός επιδιώκει κοκορομαχία και τηλετζόγο μπροστά στην ήττα. Πέταξε μάλιστα πίσω το μπαλάκι στον κ. Τσίπρα, προκαλώντας τον να προκηρύξει εθνικές εκλογές για να πάνε και σε ντιμπέιτ, σχολιάζοντας μάλιστα ότι θα κάνει και τηλεμαχία με το δεύτερο κόμμα, καθώς ο δεύτερο κόμμα θα είναι όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού θα έχουν μεσολαβήσει οι ευρωεκλογές και θα τις έχει χάσει.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι κόμμα της κρίσης για αυτό θα είναι κόμμα μίας χρήσης” δήλωσε εξάλλου χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε τα επιχειρήματα που πρέπει να χρησιμοποιούν τα στελέχη της ΝΔ για να πείσουν τους πολίτες να ψηφίσουν την αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωεκλογές. Και θέλησε να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο ψηφοφόροι να ψηφίσουν στις δημοτικές και περιφερειακές, αλλά να αγνοήσουν την κάλπη των ευρωεκλογών, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι στις 26 Μαϊου οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν σε δύο εκλογικά τμήματα. Εξάλλου επανέλαβε πολλές φορές την πολιτική σημασία που έχουν οι ευρωεκλογές, αλλά και οι περιφερειακές. Ειδική μνεία έκανε μάλιστα στον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τονίζοντας ότι πρέπει να εκλεγεί “απέναντι στη θλιβερή παρουσία της Δούρου”.

Επίθεση εξαπέλυσε στο ΣΥΡΙΖΑ και για τις επιλογές στο ευρωψηφοδέλτιο του, σχολιάζοντας μάλιστα για την περίπτωση του Πέτρου Κόκκαλη ότι: “Έχω κουραστεί να ακούω για τον αγωνιστή του εμφυλίου παππού Κόκκαλη αλλά τον πατέρα Κόκκαλη που έχει ταυτιστεί με τη διαπλοκή στην Ελλάδα τον έχει ξεχάσει τελείως”.

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα συμπόρευσης στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων που θέλουν να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, μήνυμα κατά της αποχής και της ψήφου διαμαρτυρίας, ενώ κάλεσε τους νέους να μην ψηφίσουν την ακροδεξιά, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή. Ζήτησε ενότητα από όλα τα στελέχη της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι στην τελική ευθεία θα ενταθούν οι επιθέσεις από το ΣΥΡΙΖΑ. Θέλησε όμως να εμφανιστεί και γενικότερα ενωτικός, επαναλαμβάνοντας: “Οι αντίπαλοί μας κραυγάζουν «ή εμείς ή αυτοί» και «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Εμείς δεν τελειώνουμε κανέναν. Αντίθετα, αρχίζουμε με όλους.”

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας Μητσοτάκη:

*Σκεφτόμουν πόσο δρόμο έχουμε διανύσει αυτά τα 2,5 χρόνια, πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά στις 26 Μαΐου.

*Στις 26 Μαΐου οι πολίτες θα πουν ως εδώ στην κυβέρνηση του ψέματος και της αποτυχίας. Ο δρόμος για την πολιτική αλλαγή ανοίγει σε 22 μέρες από σήμερα. Η ώρα για την πολιτική αλλαγή είναι τώρα όχι κάποια αφηρημένη στιγμή στο μέλλον.

*Οι κάλπες που έρχονται αποτελούν ξεχωριστή εκλογική αναμέτρηση με περιεχόμενο ευρωπαϊκό αλλά και πολιτικό με διάσταση εθνική.

*Η χώρα δεν αντέχει να σέρνεται με ένα ΣΥΡΙΖΑ που διαχειρίζεται απλά το τέλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι κόμμα της κρίσης για αυτό θα είναι κόμμα μίας χρήσης.

*Η ψήφος στις 26 Μαΐου δε θα είναι απλά μήνυμα διαμαρτυρίας ούτε ανέξοδο μήνυμα συμπάθειας. Ο πολίτης καλείται να μην την ακυρώσει σε σχήματα που δε θα φέρουν αποτέλεσμα και βέβαια καλείται να συμμετέχει. Η αποχή ειδικά σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία δε μπορέι να δικαιολογηθεί.

*Τσίπρας και Πολάκης, ένας Πρωθυπουργός κι ένας υπουργός σε ένα θλιβερό έργο για δύο ρόλους: έναν ψεύτη κι έναν που βρίζει χυδαία όσους αρνούνται να δεχτούν τα ψέματα που λέει ο πρώτος.

*Τα ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι και οι δύο, εκείνη τη νύχτα στο Μάτι, ήξεραν αλλά υποκρίνονταν μπροστά στις κάμερες. Ήταν στην κορυφή ενός ανίκανου κράτους, που αδυνατούσαν να συντονίσουν. Αλλά το χειρότερο από όλα είναι ότι γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί συμπολίτες μας και συνειδητά το απέκρυπταν.

*Τη Δευτέρα, στην Βουλή, θα φανεί ότι εκεί που τελειώνει ο Πολάκης αρχίζει ο Τσίπρας. Αλλά θα φανεί κι αν όλοι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι από το ίδιο υλικό. Θα αναμετρηθούν τελικά όλοι με την προσωπική τους αξιοπρέπεια .

*Ο κ. Τσίπρας μου θυμίζει τις ρωσικές κούκλες τις «μπάμπουσκες» που ανοίγουν η μία μετά την άλλη αποκαλύπτοντας συνέχεια νέες μεταμφιέσεις. Για να καταλήξουν τελικά στην τελευταία κούκλα που δεν ανοίγει άλλο. Που δεν είναι άλλη από τη μορφή του Παύλου του Πολάκη. Αυτόν, άλλωστε, διάλεξε -ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- για να περάσει ακόμη και τις διακοπές του…

*Πάλι ψέματα λέει ο Τσίπρας για το αφορολόγητο. Είπε ψέματα για αυτά που θα έκανε και τώρα λέει ψέματα για αυτά που δεν θα κάνουμε εμείς.

*Ο Τσιπρας είναι με τις ελίτ. Έκοψε το ΕΚΑΣ Αλλά έβαλε τον Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο. Τον μόνο άνθρωπο που έχει «παππού αλλά όχι πατέρα». Έχω κουραστεί να ακούω για τον αγωνιστή του εμφυλίου παππού Κόκκαλη, αλλά τον πατέρα Κόκκαλη που έχει ταυτιστεί με τη διαπλοκή στην Ελλάδα τον έχει ξεχάσει τελείως.

*Ο κ. Τσίπρας αισθάνεται παγιδευμένος. Έχει όμως παγιδευτεί στα ψέματά του. Και έχει εγκλωβιστεί στο γραφείο του.

*Για να τελειώνουν τα ψέματα, μία λύση υπάρχει: Ο κ. Τσίπρας ας ψηφίσει μαζί μας την τροπολογία για την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου που μόνος του ψήφισε. Και ας σταματήσει να δικαιώνει την παροιμία ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

*Τι να σχολιάσω όταν ο κ. Τσίπρας τάζει, τώρα, μείωση των φόρων που αυτός επέβαλε και εγώ την έχω ήδη περιγράψει αναλυτικά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από το 2016;

*Την απάντηση ο κ. Τσίπρας θα την πάρει από τους Έλληνες πολίτες. Με αυτούς θα κάνει ντιμπέιτ.. Ας μην ανησυχεί. Στις εθνικές εκλογές, άλλωστε, θα συζητήσω με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ευχαρίστως να μιλήσω, σε ξεχωριστό ντιμπέιτ, με τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος, γιατί δεύτερο κόμμα θα είναι μετά τις ευρωεκλογές.

*Συνιστώ, συνεπώς, στον κ.Τσίπρα λιγότερο εκνευρισμό και περισσότερη υπομονή να σταματήσει το παραμύθι του τηλε-τζόγου που θέλει κάθε ανεύθυνος που δεν έχει τίποτα να χάσει.‘Η να προκηρύξει εθνικές κάλπες, ώστε να χαρεί γρήγορα τις τηλεοπτικές στιγμές που αναζητά. Φοβάμαι, όμως, ότι και πάλι παίζει με τις εντυπώσεις. Γιατί, συχνά, πίσω από το επίμονο αίτημα για κοκορομαχία κρύβεται η αληθινή φυγομαχία.

*Στις ευρωεκλογές δεν χωρούν χαλαρές ψήφοι, που μετά θα γίνουν δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε και χαμένες ψήφοι σε σχήματα μιας χρήσης, που αύριο δεν θα υπάρχουν.

*«Καταδικάζω την κυβέρνηση τώρα, σημαίνει ψηφίζω μόνο Ν.Δ». Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση κάθε πολίτη –παντού στη χώρα.

*Θα έχουμε ισχυρούς συμμάχους στις διεκδικήσεις μας, όπως ήδη φαίνεται από την συζήτηση που ήδη ανοίξαμε για τα βαριά πλεονάσματα – συζήτηση που κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη. Κι αυτό σημαίνει λιγότερους φόρους για τους Έλληνες

*Πρώτος έθεσα θέμα για την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Όρμπαν. Μόνο εμείς μπορούμε να μιλάμε ταυτόχρονα για ανοιχτή, αλλά και ασφαλή Ευρώπη.

*Έχουμε το καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο. Ένα ουράνιο τόξο για τη χώρα, μετά την καταιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

*Απέναντι σε επιλογές όπως της κυρίας Λοΐζου και σε υποψήφιους σαν τον κ. Κόκκαλη και τον κ. Λάμπρου, η Ν.Δ παρατάσσει άξιους πολιτικούς. Αλλά και άξιους της κοινωνίας που θα γίνουν πολιτικοί.

*Δεν αρνούμαστε λάθη του παρελθόντος. Ασφαλώς, όμως, δεν τα βάζουμε στην ίδια ζυγαριά με τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

*Η ΝΔ που διεκδικεί την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού είναι και ενωμένη και ανανεωμένη. Και ο αγώνας για συνεχή βελτίωση είναι καθημερινός.

*Οι αντίπαλοί μας κραυγάζουν «ή εμείς ή αυτοί» και «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Εμείς δεν τελειώνουμε κανέναν. Αντίθετα, αρχίζουμε με όλους.

*Στις τρεις τελευταίες εβδομάδες πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δούμε πολλά. Όπλα μας απέναντι στα ψέματα και στη λάσπη που θα εξαπολύσουν, παραμένουν η αλήθεια και η αποφασιστικότητα. Και βέβαια, η ενότητα της παράταξης και της κοινωνίας.

*Στις 26 Μαΐου ψηφίζουμε σε δύο τμήματα: στο ένα για τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους και στο άλλο, με τις κάλπες για την Ευρωβουλή και τον Περιφερειάρχη. Θα πρέπει να μπούμε και στα δύο τμήματα. Και να ψηφίσουμε σε όλες τις κάλπες.

*Μπορεί κανείς να επιλέξει, πιθανώς, τον δήμαρχο ή τον δημοτικό σύμβουλο που αυτός προτιμά ανάμεσα στους χιλιάδες φίλους της Ν.Δ που συμμετέχουν σε πολλούς συνδυασμούς. Στην κάλπη της Ευρωβουλής και της Περιφέρειας, όμως, ένας είναι ο δρόμος: Το ψηφοδέλτιο της παράταξης. Γιατί το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής θα έλθει από δύο κατευθύνσεις: Και από την Ευρώπη και από τις Περιφέρειες όλης της χώρας.

*Οι νέοι να ρίξουν άκυρο στα ψέματα και στην φασιστική ακρότητα. Να χτίσουμε μαζί τη δική τους Ελλάδα του αύριο.

*Να μιλήσουμε με συμπολίτες που πίστεψαν και προδόθηκαν από τον κ. Τσίπρα. Έχουν κάθε δικαίωμα να διορθώσουν την επιλογή τους. Πολύ περισσότερο που και οι ίδιοι την πλήρωσαν ακριβά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version