Μητσοτάκης: Διπλασιάζεται για το Δεκέμβριο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Μητσοτάκης: Διπλασιάζεται για το Δεκέμβριο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής eurokinissi

Την περαιτέρω ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και τη συνέχιση του μηχανισμού της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις μικρές επιχειρήσεις, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Με στόχο να βεβαιώσει ότι μπροστά στην κρίση του κορονοϊού, η πολιτεία είναι δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, στους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και τους ανέργους, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε σήμερα παρέμβαση στη Βουλή κατά τη συζήτηση στο νομοσχέδιο του Εργασίας, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων ότι για το Δεκέμβριο διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους σχεδόν 500.000 δικαιούχους.

Σε αυτούς μάλιστα υπογράμμισε ότι εντάσσονται για πρώτη φορά άστεγοι πολίτες, αλλά και οι γυναίκες θύματα βίας που ζουν σήμερα σε ξενώνες φιλοξενίας. “Δεν το είχαμε σχεδιάσει έτσι, αλλά είναι συμβολικό ότι αυτό ψηφίζεται σήμερα, παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών”, σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι ένας μηχανισμός στήριξης των πιο αδύναμων συμπολιτών που δοκιμάστηκε και άντεξε στο χρόνο και πρόσθεσε: “Για σχεδόν μισό εκατομμύριο συμπολιτών που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες, έρχεται η κυβέρνηση και διπλασιάζει το επίδομα το οποίο θα λάβουν”.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο μηχανισμό επιστρεπτέας προκαταβολής, ένα μέτρο το οποίο τόνισε ότι αποδεδειγμένα είναι εξαιρετικά επιτυχημένο και αφορά σε πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που από τη φύση τους δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό. Για αυτό το πρόγραμμα αυτό είναι επαναλαμβανόμενο και θα γίνει ακόμη πιο ενισχυμένο εφόσον αυτό επιβάλλουν οι ανάγκες των καιρών, πρόσθεσε. Ανέφερε ότι μόλις προχθές λίγες μέρες αφότου άνοιξε η σχετική πλατφόρμα, 79.000 επιχειρήσεις μοιράστηκαν 420 εκατομμύρια από το τέταρτο κύκλο του προγράμματος. Οι αρχικές αιτήσεις ξεπέρασαν τις 225.000 και τώρα προστίθενται ακόμη 143.000 επιχειρήσεις. δηλαδή μέσα σε μία εβδομάδα η κυβέρνηση έδωσε σε πάνω από 220.000 επιχειρήσεις 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

“Μιλάμε για καφετέριες, ταξί, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, κομμωτήρια, μαγαζιά, καταστήματα λιανικού εμπορίου, δικηγορικά γραφεία, λογιστές, φροντιστήρια, σε κάθε γωνιά της χώρας” επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μείνουν ζωντανές. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε μία επιχείρηση η οποία έχει βάλει τους εργαζόμενους σε αναστολή να έχει την απαραίτητη ρευστότητα, σε συνδυασμό με την ρύθμιση των δανείων, να μπορεί να καλύψει τα λειτουργικά της έξοδα για να αποφύγει το φάσμα της χρεοκοπίας”.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι χθες ανακοίνωσε τη δρομολόγηση της διαδικασίας μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου για τους γιατρούς οι οποίοι υπηρετούν σε ΜΕΘ. Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που τόσο έχει ανάγκη το ΕΣΥ για να μπορεί να σταθεί δυναμικά στα πόδια του και την επόμενη ημέρα. Υποστήριξε ότι ταυτόχρονα συμβαίνουν αυτά με τον υπερδιπλασιασμό των ΜΕΘ, την στήριξη των νοσοκομείων σε εξοπλισμό και φάρμακα, αλλά σε συνδυασμό με ένα τεράστιο έργο που διεξάγεται καθημερινά στα μέτωπα των ελέγχων, του εντοπισμού, της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων του κορονοϊού και πρόσθεσε: “Με την ιδια πίστη υπερασπίζομαι και σήμερα ένα νομοσχέδιο το οποίο συμπληρώνει την οικονομική θωράκιση της χώρας”.

Κατηγόρησε δε την αντιπολίτευση και ιδίως το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν καταθέτουν καμία πρόταση, λενε απλώς όχι σε όλα όσα προτείνει η κυβέρνηση ή παίρνει οσα κάνει η κυβέρνηση πχ σε προσλήψεις και τα διπλασιάζει. Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι το βλέμμα της κυβέρνησης δεν είναι στραμμένο στους πολιτικούς της αντιπάλους, αλλά είναι στραμμένο στην κοινωνία, καθώς όπως τόνισε ο κοινός εχθρός λέγεται Covid-19.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version