Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε την Αθήνα το 2008

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε την Αθήνα το 2008
Discussion at the plenum of the holistic plan of the government, in Athens, on May 23, 2018 / , , 23 , 2018 Nikos Libertas / SOOC

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι η «μητέρα» του Ρουβίκωνα. Τάχθηκε υπέρ της πιστοληπτικής γραμμής χαρακτηρίζοντας την έξοδο στις αγορές «βόλτα σε ναρκοπέδιο». Αποδέχτηκε το αίτημα Γεννηματά για εκλογές τώρα.

Σε βαρύτατες καταγγελίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έκαψε την Αθήνα» το 2008 αλλά και ότι αποτελεί τη «μητέρα» του Ρουβίκωνα προέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη μεταμνημονιακή περίοδο.

«Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008» είπε ο κ. Μητσοτάκης στον ΣΥΡΙΖΑ αφιερώνοντας το πρώτο μέρος της ομιλίας του στο θέμα της πολιτικής βίας και όχι στην οικονομία και την επικείμενη έξοδο από το Μνημόνιο. «Εσείς χαϊδέψατε και αποθρασύνατε τους αγανακτισμένους όταν μιλούσαν για κρεμάλες. Εσείς εξισώνατε τη φυσική βία με τη βία των μνημονίων. Εσείς είστε που οκτώ χρόνια μετά, δεν τολμήσατε να πείτε λέξη για να τιμήσετε τη μνήμη των δολοφονημένων της Marfin» κατήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. «Έχετε τεράστια ευθύνη για την ανομία που επικρατεί τα τελευταία χρόνια» υποστήριξε προς τα κυβερνητικά έδρανα  και κάλεσε τον πρωθυπουργό να καταδικάσει «τις κρεμάλες των αγανακτισμένων».

Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε, επίσης, στην κυβέρνηση ότι δεν θέλει να συλλάβει τον Ρουβίκωνα λόγω «εκλεκτικής συγγένειας» στελεχών του με την αντιεξουσιαστική ομάδα. «Είπε ο κ.Τόσκας ότι ο Ρουβίκωνας είναι ένα μωρό που μπουσουλάει. Σίγουρα η μητέρα του θα το προστατέψει με στοργή και προδέρμ» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ εννοώντας ότι η κυβέρνηση είναι η μητέρα του Ρουβίκωνα. Κάλεσε, ταυτόχρονα τον κυβέρνηση να «απελευθερώσει τα Εξάρχεια και να τα δώσει πίσω στους πολίτες».

Αναφερόμενος στην επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι μαζί με την εισβολή στο ΣτΕ αποτελεί «διπλό χτύπημα στο αυτονόητο δικαίωμα του πολίτη να επιλέγει ποιος τον κυβερνά και να ζει σε ένα ασφαλές». «Η καταδίκη πρέπει να είναι ρητή, απόλυτη χωρίς αστερίσκους και χωρίς υπεκφυγές» ανέφερε. Απαντώντας δε στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού για τα στελέχη της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ που επικρότησαν την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη. «Δεν σας επιτρέπω να υπονοείτε ότι η ΝΔ έχει οποιαδήποτε σχέση με την βία» τόνισε και άσκησε κριτική στην αναφορά του κ. Τσίπρα ότι η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη δεν έγινε από αγανακτισμένους ή από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Η έξοδος στις αγορές μοιάζει βόλτα σε ναρκοπέδιο

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το αναπτυξιακό σχέδιο και αμφισβήτησε έντονα την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από το μνημόνιο τον Αύγουστο. «Αυτό που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα αόριστο ευχολόγιο στο οποίο συνυπάρχουν ιδεοληπτικές εμμονές, ασυγχώρητες γενικότητες και κάποιες λίγες αυτονόητες μεταρρυθμίσεις» είπε αναφερόμενος στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης. Τάχθηκε, μάλιστα, σαφώς υπέρ της πιστοληπτικής γραμμής αναφέροντας ότι «η έξοδος στις αγορές σε αυτή τη φάση μοιάζει με βόλτα σε ναρκοπέδιο». Χαρακτήρισε δε «παραμύθι» την καθαρή έξοδο από το μνημόνιο.

Άσκησε δε κριτική στην κυβέρνηση για την κράτηση των δύο ελλήνων αξιωματικών στην Τουρκία. Επίσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί για το «απαράδεκτο» όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν» που έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

Συμφωνώ με Φώφη Γεννηματά: εκλογές τώρα

Ο κ. Μητσοτάκης απέσυρε το αίτημά του για εκλογές το φθινόπωρο συντασσόμενος με την πρόταση της κυρίας Γεννηματά για εκλογές τώρα. “Δεν θα τα χαλάσουμε” είπε απευθυνόμενος προσωπικά στη Φώφη Γεννηματά σημειώνοντας ότι η ΝΔ ζητά προσφυγή στις κάλπες εδώ και 2,5 χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα