Μητσοτάκης: Οι επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης να είναι συνεπείς απέναντι σε κράτος και εργαζόμενους

Μητσοτάκης: Οι επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης να είναι συνεπείς απέναντι σε κράτος και εργαζόμενους
Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με Εργαζομένους στον Τομέα της Εστίασης Eurokinissi

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε συνομιλώντας με τους νέους ότι οι επιχειρηματίες έχουν υποχρέωση να ασφαλίζουν τους εργαζομένους τους και να τηρούν τις υποχρεώσεις της εργατικής νομοθεσίας

Με νέους εργαζομένους στον τομέα της εστίασης συναντήθηκε το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι εργαζόμενοι του μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυριότερο όλων, όπως ανέφεραν, την ανασφάλιστη εργασία.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι οι επιχειρηματίες έχουν υποχρέωση να ασφαλίζουν τους εργαζομένους τους και να τηρούν τις υποχρεώσεις της εργατικής νομοθεσίας. Σημείωσε, παρεμπιπτόντως, ότι η αύξηση των φόρων -ειδικά του ΦΠΑ- στην εστίαση, έχει οδηγήσει σε εκτεταμένη φοροδιαφυγή και υπενθύμισε τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% -και σε δεύτερο χρόνο στο 11%.

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για σημαντική μείωση των φόρων, αποτελεί μια πρόταση για συμφωνία αλήθειας με τους επιχειρηματίες, καθώς οι τελευταίοι θα πρέπει να είναι απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος και, κυρίως, στους εργαζομένους.

Τέλος, οι εργαζόμενοι ανέφεραν και το ζήτημα της ελλιπούς τουριστικής εκπαίδευσης. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι η χώρα μας σε μεγάλο βαθμό ζει από τον τουρισμό και επισήμανε ότι αυτό καθιστά αναγκαίο να γίνει επιτέλους πρώτη προτεραιότητα η επένδυση στη σωστή, πολύ υψηλού επιπέδου εκπαίδευση του προσωπικού στον τουρισμό και την εστίαση, καθώς αυτή θα βοηθήσει στην βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας και κατ’ επέκταση θα οδηγήσει σε καλύτερες και υψηλότερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα