Μητσοτάκης: Πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία και μετά τα χιονοδρομικά και η εστίαση

Μητσοτάκης: Πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία και μετά τα χιονοδρομικά και η εστίαση
Στιγμιότυπο από σχολείο - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Το μήνυμα του Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής ήταν ξεκάθαρο για την προτεραιότητα της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλη από το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων - "Όλες οι άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν" τόνισε.

Προτεραιότητα χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων, βάζοντας έτσι «φρένο» στα σενάρια για άνοιγμα άλλων κλάδων της οικονομίας.

Κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση για την επέκταση της Αιγιαλίτιδας Ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια,  ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «όλες οι άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν», στέλνοντας σαφές μήνυμα για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης όσον αφορά στη σταδιακή επαναφορά κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων (όπως ο κλάδος της εστίασης, τα χιονοδρομικά κέντρα, το ψάρεμα, το κυνήγι κ.ά.).

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην πανδημία του κορονοϊού λέγοντας ότι η χώρα βαδίζει με μικρά και προσεκτικά βήματα στην μερική κανονικότητα, ενώ για τα εμβόλια είπε ότι δυστυχώς η παραγωγική δραστηριότητα δεν είναι σταθερή, υπάρχουν καθυστερήσεις και έτσι είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε τους διεθνείς κανόνες για την παραλαβή τους. Είπε ακόμα ότι στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του ευρωπαϊκού συμβουλίου θα θέσει το θέμα του διεθνούς πιστοποιητικού που εξελίσσεται και έχει αποδοχή.

Είπε ακόμα ότι πρέπει να αυξηθούν οι πιέσεις στην Pfizer έτσι ώστε να είναι συνεπής στα χρονοδιαγράμματα παράδοσης των εμβολίων.

Το θέμα της επιστροφής των μεγαλύτερων μαθητών στα θρανία αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στη σύσκεψη της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας την ερχόμενη Παρασκευή (22/1). Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό θα καθυστερήσει, παρότι έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα