Μητσοτάκης: Προϋπολογισμός που αντιμετωπίζει τα προβλήματα και υποστηρίζει τους στόχους μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης EUROKINISSI

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μισέλ μετά την εξαμερή με Μέρκελ, Μακρόν, Κόντε, Σάντσεθ, Κόστα και πριν από την επανέναρξη της έκτακτης συνόδου κορυφής.

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ συναντήθηκε πριν από την επανέναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής για τον επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Νωρίτερα την Παρασκευή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο πρωθυπουργός συμμετείχε στην εξαμερή συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, της Ιταλίας Τζιουζέπε Κόντε και της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα. Προηγήθηκε το πρωί η συμμετοχή του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση των κρατών της ομάδας των Φίλων της Συνοχής.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός έγραψε για τις διαπραγματεύσεις κατά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ: «Συζητήσεις με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και του Βελγίου για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρειαζόμαστε έναν προϋπολογισμό που αντιμετωπίζει τα προβλήματα των χωρών της ΕΕ και υποστηρίζει τους φιλόδοξους στόχους που έχουμε θέσει για το μέλλον και την ευημερία των πολιτών μας».

Οι εργασίες της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο αναμένεται να ξεκινήσουν το απόγευμα. «Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συνεδριάσει εκ νέου περίπου στις 4 μ.μ. (17:00 ώρα Ελλάδας)» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες της ολομέλειας της έκτακτης συνόδου κορυφής διεκόπησαν το βράδυ της Πέμπτης, προκειμένου να ξεκινήσει ένας μαραθώνιος επαφών του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με όλους τους αρχηγούς κρατών-μελών της ΕΕ. Τις διμερείς ολονύκτιες διαπραγματεύσεις του Σαρλ Μισέλ ακολούθησαν νέες το πρωί της Παρασκευής σε διάφορα διαπραγματευτικά σχήματα, είτε με την παρουσία του, είτε μεταξύ αρχηγών κρατών-μελών της ΕΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σύνοδος Κορυφής, Μητσοτάκης, Ευρωπαϊκή Ένωση, Προϋπολογισμός
SHARE:

24Media Network