Μητσοτάκης: Θα έχουμε μέτρα σε ισχύ μέχρι να χτίσουμε εθνικό τείχος ανοσίας

Μητσοτάκης: Θα έχουμε μέτρα σε ισχύ μέχρι να χτίσουμε εθνικό τείχος ανοσίας
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα Eurokinissi

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα είχε ο πρωθυπουργός ο οποίος αναφέρθηκε στην άρση των μέτρων αλλά και στο άνοιγμα του τουρισμού και από τα Βαλκάνια .

Η άρση των μέτρων θα πρέπει να προχωρήσει με προσοχή, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στο άνοιγμα του τουρισμού, εκτιμώντας ότι αναμένεται από αυτό το Σαββατοκύριακο κίνηση από τις βαλκανικές χώρες προς τη Βόρεια Ελλάδα.

“Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για τη χώρα καθώς πια μετά από πολλούς μήνες είμαστε στην ευχάριστη θέση να μειώσουμε σημαντικά τους περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών και να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ξαναπάρουν πίσω τον έλεγχο των ζωών τους, να κινηθεί η οικονομική και η κοινωνική ζωή” , είπε ο κ. Μητσοτάκης.

“ Όμως, αυτό πρέπει να γίνει με την απαραίτητη προσοχή. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πραγματικότητα όπου τα κρούσματα μειώνονται σημαντικά, οι εμβολιασμοί προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα, τα self test μας δίνουν τη δυνατότητα να εντοπίσουμε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας οι οποίοι γνωρίζοντας πια ότι είναι φορείς της νόσου μπορούν να αυτοπεριορίζονται. Και να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τη διασπορά του COVID-19 με αυτόν τον τρόπο, αλλά για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία απαιτείται προσοχή και τήρηση των λίγων -πλην όμως απαραίτητων- μέτρων, τα οποία θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου χτίσουμε οριστικό εθνικό τείχος ανοσίας στην πατρίδα μας” πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι αυτό ισχύει προφανώς και για την πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία δίνει μεγάλη έμφαση και στην εστίαση αλλά και στο άνοιγμα του τουρισμού. Και αναφέρθηε στη συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Σερβίας, αλλά τις συναντήσεις που θα έχει με όλους τους Βαλκάνιους ηγέτες. “Είναι σημαντικοί μας πελάτες ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα και έχουμε διευκολύνει τις βαλκανικές χώρες ώστε να μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα χωρίς να χρειαστεί να υποστούν τη διαδικασία της καραντίνας από τη στιγμή που θα προσκομίσουν είτε πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού, είτε αρνητικό τεστ PCR ή αντιγόνου. Oπότε περιμένουμε μία σημαντική κίνηση προς τη Βόρεια Ελλάδα και προς τη Θεσσαλονίκη ξεκινώντας από αυτό το Σαββατοκύριακο”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Ζέρβας επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: “Σε μεγάλο βαθμό ο τουρισμός της περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας είναι οδικός τουρισμός. Είναι από την ενδοχώρα των Βαλκανίων, άρα και με γνώση κάποιων λαθών που κάναμε πέρυσι, φέτος να κοιτάξουμε να έχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Και βέβαια να μην παραλείψουμε το κομμάτι των εμβολιασμών που, νομίζω, ότι κάθε ένας που έχει την ευλογία να εμβολιάζεται, αντιλαμβάνεται την οργάνωση που έχει γίνει και απολαμβάνει ένα σύστημα το οποίο είναι τόσο φιλικό προς τον πολίτη αλλά και έχει μία εξαιρετικά υψηλού επιπέδου διαχειριστική επάρκεια.”

Ο κ. Μητσοτάκης, σχολίασε ως προς το τελευταίο ότι ο εμβολιασμός “συνδυάζει την τεχνολογία με το χαμόγελο.”

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο Πρωθυπουργός και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέτασαν τρέχοντα ζητήματα της Θεσσαλονίκης και συζήτησαν για τις αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης, αλλά και συνολικότερα για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και προγραμματίζονται στη Βόρεια Ελλάδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα