ΝΔ για ηγεσία Αρείου Πάγου: Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας

default image

Για θεσμικά πρωτοφανή απόφαση κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση, σχετικά με την επιλογή της Ειρήνης Καλού και της Δήμητρας Κοκοτίνη και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εμπλέκει κατά τρόπο απαράδεκτο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς καλείται να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει αυτή την ενέργεια.

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου προκειμένου να μην προχωρήσει ο ορισμός προέδρου και εισαγγελέα Αρείου Πάγου, προσδοκά η Νέα Δημοκρατία, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της για την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να προχωρήσει στην επιλογή της Ειρήνης Καλού και της Δήμητρας Κοκοτίνη αντίστοιχα.

“Η απερχόμενη κυβέρνηση παρά την έγκαιρη προειδοποίηση που της απηύθυνε η αντιπολίτευση ότι δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει καμία απόφαση πέραν των τρεχουσών υποθέσεων ενόψει των εκλογών που η ίδια προκήρυξε, προχώρησε σήμερα στον αντισυνταγματικό διορισμό νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου” αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

“Πρόκειται για θεσμικά πρωτοφανή απόφαση, η οποία μάλιστα εμπλέκει -κατά τρόπο απαράδεκτο- και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς εκείνος πλέον καλείται να αποφασίσει αν θα εγκρίνει μια θεσμικά παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια, όπως την έχει χαρακτηρίσει σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας” συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει με νόημα: “Η ΝΔ προφανώς έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας.”

Υπενθυμίζεται ότι η Ειρήνη Καλού αποτελεί κόκκινο πανί για τους καραμανλικούς, καθώς υπήρξε η ανακρίτρια στην υπόθεση Βατοπεδίου και ήταν εκείνη που είχε επιβάλλει στο στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αείμνηστο Γιάννη Αγγέλου, την ιδιαίτερα υψηλή χρηματική εγγύησης της τάξης των 400.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται από την πλευρά του Προέδρου της Δημοκρατίας, κανένα ενδεχόμενο. Επισημαίνεται ότι ο κ.Παυλόπουλος μπορεί να αρνηθεί να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα.

Την αντίδραση γαλάζιων στελεχών πάντως προκαλεί και η επιλογή της Δήμητρας Κοκοτίνη, καθώςείναι η δικαστικός που προήδρευσε στο ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου που έκρινε το ζήτημα της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Σημειωτέον ωστόσο ότι η ΝΔ επισήμως δεν έχει εστιάσει στα πρόσωπα, αλλά επικαλείται τη θεσμική διάσταση του θέματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα