ΝΔ: Η κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών

Στάση αναμονής από την αξιωματική αντιπολίτευση για τις προθέσεις του Ντόναλντ Τουσκ μετά το δημοσίευμα του Guardian και στρέφουν την κριτικής τους αποκλειστικά προς την κυβέρνηση για την πολιτική της στο προσφυγικό

Να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ο Ντόναλντ Τουσκ στη σύνοδο της ΕΕ για το προσφυγικό ζήτημα περιμένουν στη ΝΔ, καθώς ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου φέρεται σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian να προτίθεται να προτείνει την ανάκληση του μέτρου των ποσοστώσεων, γεγονός που θα επιβαρύνει τις χώρες πρώτης υποδοχής όπως είναι η Ελλάδα.

Στελέχη της ΝΔ σημειώνουν ότι θα πρέπει πρώτα να δούμε τι ισχύει τελικά από αυτά που γράφονται και σ’ αυτό το πλαίσιο στρέφουν τα κύρια πυρά τους προς την ελληνική κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μουζάλα. «Ας κάνουμε πρώτα εμείς αυτά που πρέπει» τονίζουν χαρακτηριστικά κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «εδώ και 15 μήνες δεν έχει εφαρμόσει τα μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών».  «Ανεύθυνο» και «παρατηρητή του υπουργείου του» χαρακτήρισε τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής ο τομεάρχης της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 τόνισε ότι όχι μόνο δεν γίνεται αποσυμφόρηση αλλά δημιουργούνται καινούργιοι οικισμοί στα νησιά ωστόσο επέρριψε ευθύνες και στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι «δίνουν μόνο κάποια λεφτά στην Ελλάδα για να έχουμε εμείς το πρόβλημα» και δεν δέχονται ισομερή κατανομή των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ.

Αναλυτικά η δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη έχει ως εξής:

«Μετά την πρωτοφανή δήλωσή του ότι δεν αποκλείει  να υπάρξουν θύματα από το κρύο στα hotspots του Αιγαίου, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες του στις τοπικές κοινωνίες των νησιών. 

Είναι προφανές γιατί το πράττει, καθώς η Κυβέρνηση:

Δεν έχει εφαρμόσει, εδώ και 15 μήνες, τα μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών, που η ίδια συμφώνησε.

Αγνοεί τις διαρκείς προειδοποιήσεις των διεθνών οργανισμών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών.

Αδυνατεί να ελέγξει την έξοδο μεταναστών σε άλλες χώρες της Ε.Ε. που έχει ως αποτέλεσμα τη διενέργεια ελέγχων στα αεροδρόμια των επιβατών που ταξιδεύουν από Ελλάδα.

Καλούμε, για μια ακόμη φορά, την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να υιοθετήσει επιτέλους τις  προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αποσυμφόρηση των νησιών. Και να το πράξει τώρα, πριν έρθουν τα χειρότερα, καθώς αυτά τα προδικάζει ακόμη και ο ανεύθυνος κ. Μουζάλας, ωσάν να είναι παρατηρητής του Υπουργείου του».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Νέα Δημοκρατία μεταξύ 'Λαϊκού' και 'Κεντρώου' κόμματος

Σκληρή γραμμή ΝΔ για την ονομασία της πΓΔΜ

SHARE:

24Media Network