Νέα επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή

Νέα επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής και στο βάθος ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Στο επίκεντρο το άσυλο, οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εξελίξεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ονομαστικές ψηφοφορίες και για τα τρία θέματα, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το «ξήλωμα» της Βασιλικής Θάνου. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “παίρνει επάνω του” την αντιπολιτευτική τακτική, αξιοποιώντας το βήμα της Βουλής και δίνοντας “δείγμα γραφής” για το τι θα ακολουθήσει από τον Σεπτέμβριο, όταν ξεκινήσουν σιγά-σιγά τα “δύσκολα” για την κυβέρνηση.

Στα ύψη ανεβαίνει -και- το πολιτικό θερμόμετρο, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρέμβει σήμερα στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικεντρώνει την παρέμβασή του πρωτίστως στο “ξήλωμα” της Βασιλικής Θάνου από επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ζητώντας άμεση απόσυρση της σχετικής τροπολογίας και φέροντας εκ νέου το θέμα στις Βρυξέλλες, πιθανότατα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει και στον κίνδυνο παραγραφής σημαντικών υποθέσεων, ενώ θα εκμεταλλευτεί και την έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής που μεταξύ άλλων επισημαίνει πως εάν επιτρεπόταν σε κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ να θέσει θέμα στη θητεία αρχής ελέγχου αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μιας μορφής υπακοή της στην πολιτική εξουσία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, εκτός μεγάλου απροόπτου, αναμένεται να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία τόσο με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, όσο και για το άσυλο και τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,, όπου- σύμφωνα με πληροφορίες- υπάρχουν και εσωτερικές αντιδράσεις στο “γαλάζιο” στρατόπεδο. Και αυτό καθώς η Πειραιώς, προεκλογικά, υποσχόταν στους “αντάρτες” υποψηφίους πως δεν πρέπει να αντιδρούν που δεν στηρίζονται επισήμως, καθώς θα “συγκυβερνήσουν” ουσιαστικά με τους λεγόμενους “επίσημους υποψήφιους”!

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, με την τρίτη παρουσία του εντός της εβδομάδας στο βήμα της Βουλής “παίρνει επάνω του” την αντιπολιτευτική τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνοντας με τις τοποθετήσεις του “δείγματα γραφής” για το τι θα ακολουθήσει από τον Σεπτέμβριο, όταν ξεκινήσουν σιγά-σιγά τα “δύσκολα” για την κυβέρνηση, όπως πχ η κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2020 και η κατάθεση του μεσοπρόθεσμου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, είναι αποφασισμένος να αξιοποιεί συχνά το βήμα του Κοινοβουλίου για παρεμβάσεις άμεσες, που -όπως εκτιμά η Κουμουνδούρου- δύσκολα υποβαθμίζονται ακόμα και από τα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, ενώ φέρουν και άμεσα αποτελέσματα…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα