Νέα Σμύρνη: Θύελλα αντιδράσεων για τη βία της Αστυνομίας –  Οργή κατά της κυβέρνησης

Νέα Σμύρνη: Θύελλα αντιδράσεων για τη βία της Αστυνομίας –  Οργή κατά της κυβέρνησης
Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Eurokinissi

Η αναίτια χρήση βίας από άνδρες της ΕΛΑΣ στην πλατείας Νέας Σμύρνης και κυρίως ο ισχυρισμός της Αστυνομίας περί δήθεν επίθεσης 30 ατόμων, φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και το υπουργείο ΠΡΟΠΟ. Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης

Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν η χρήση αναίτιας βίας από την Αστυνομία κατά πολιτών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης χθες στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων του lockdown, αλλά και ο ισχυρισμός της ΕΛΑΣ στη συνέχεια περί δήθεν επίθεσης 30 ατόμων στους άνδρες της ΔΙΑΣ, παρότι πληθώρα βίντεο καταγράφουν την εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση και ιδίως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης βρίσκονται σε δύσκολη πολιτικά θέση, καθώς οι αντιδράσεις δεν προέρχονται μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά ακόμη και από το χώρο της κεντροδεξιάς και τους κεντρογενείς ψηφοφόρους που στήριξαν Νέα Δημοκρατία.

Και αυτό δεδομένου ότι η Νέα Σμύρνη δεν είναι… Εξάρχεια, αλλά και γιατί οι μαρτυρίες, εικόνες και βίντεο από την επίθεση της ΕΛΑΣ κατά πολιτών δεν μπορούν να καλυφθούν πίσω από μία ανακοίνωση της Αστυνομίας και μία ΕΔΕ.

Η στάση της ΕΛΑΣ μία ημέρα μετά τη χρήση βίας σε λαϊκή στο Χαλάνδρι με αφορμή το μοίρασμα φυλλαδίων υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και μάλιστα στο πλαίσιο ελέγχου για τα μέτρα κατά του κορονοϊού, τη στιγμή που ήδη υπάρχει δυσαρέσκεια για τον περιορισμό της κίνησης των πολιτών για σωματική άσκηση, ενδέχεται να δημιουργήσει και πρόσθετα προβλήματα στην εφαρμογή του lockdown.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στο παρελθόν πολλάκις καλύψει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όμως αυτή τη φορά η αντιπολίτευση χρεώνει και στον ίδιο μία ευρύτερη πολιτική επιλογή χρήσης αστυνομικής βίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα επέρριψε ευθύνες προσωπικά στον κ. Χρυσοχοϊδη, αλλά και στον πρωθυπουργό, αποδίδοντας τη χρήση βίας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει την αποτυχία της στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

Επιλογή της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη χαρακτήρισε τη χρήση βίας και το ΚΙΝΑΛ.

Για συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού για την πανδημία έκανε λόγο και το ΚΚΕ. Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εξάλλου σε συνέντευξη του στο News 24/7 είχε ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας και την υπέρμετρη καταστολή.

Ενώ και το ΜεΡΑ25 υποστήριξε ότι: “Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπάθησαν να ξεπεράσουν τον όλο και πιο αυταρχικό τους εαυτό”.

Μένει να φανεί εάν σήμερα στον πρωινό καφέ του Μαξίμου θα αποφασιστεί να δοθεί κάλυψη στην ΕΛΑΣ με το επιχείρημα της διενέργειας ΕΔΕ ή εάν θα αδειάσει η κυβέρνηση την ηγεσία της Αστυνομίας και τον πολιτικό της προϊστάμενο.

Αν κρίνει πάντως κανείς από τη χθεσινή πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης δια της εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, η απόφαση μέχρι στιγμής τουλάχιστον είναι να μην πέσει κανένα κεφάλι των υπεύθυνων για την εντολή στην Αστυνομία.

Αίσθηση προκάλσε δε το γεγονός ότι η κυβέρνηση εκτός του ότι επικαλέστηκε πως το περιστατικό ήδη ερευνάται, σχολίασε την παρουσία μελών της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ χθες στη Νέα Σμύρνη και τη ρίψη τρικακίων με συνθήματα κατά της συζύγου του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα