Ντόμινο εξελίξεων: Σύγκληση πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητά ο Καμμένος

Ντόμινο εξελίξεων: Σύγκληση πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητά ο Καμμένος

Υπέρ της σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για οποιοδήποτε θέμα για τη χάραξη εθνικής γραμμής τάσσεται ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος

Την πάγια θέση του ως προέδρου των ΑΝΕΛ για τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για οποιοδήποτε θέμα προκειμένου να χαραχθεί μία εθνική γραμμή, επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο κ. Καμμένος απαντώντας σε ερώτηση για την πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για το προσφυγικό.

Δύο νέα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων, για την αποφυγή αντιπαραθέσεων, μεταξύ τους προωθεί η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο Π. Καμμένος

Τη δημιουργία δύο νέων κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων/μεταναστών για τον διαχωρισμό των εθνοτήτων ώστε να αποφευχθούν τυχόν αντιπαραθέσεις μεταξύ τους, μελετά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε άλλωστε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Είχε προηγηθεί διυπουργική σύσκεψη των εμπλεκομένων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού υπουργείων.

Ως χώροι εξετάζονται μία τοποθεσία έξω από τον Βόλο, που ανήκει στον Δήμο και την Εκκλησία, όπου υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις -ύδρευσης, τουαλέτες-, μία τοποθεσία στην Ήπειρο σε παλαιό στρατόπεδο και οι εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί στον ΟΛΘ, προκειμένου η χώρα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ όσον αφορά στον αριθμό των προσφύγων προς μετεγκατάσταση.

Άλλωστε. παρατήρησε ο υπουργός, πρόκειται για πρόχειρες μεταφερόμενες εγκαταστάσεις.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προετοιμάζεται για την εκπόνηση οποιουδήποτε σχεδίου που αφορά στην υλοποίηση των υποχρεώσεων μας έναντι της ΕΕ.

Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των προσφύγων/μεταναστών που φιλοξενούνται σε όλα τα κέντρα ανέρχεται σε 13.000 ενώ υπάρχει υποχρέωση για 20.000.

Η ΕΕ, σε αντίθεση με την Αυστρία και άλλες χώρες των Βαλκανίων, βοηθά την Ελλάδα με κάθε τρόπο. Μετά δε την επιτάχυνση των διαδικασιών συγκρότησης των κέντρων λόγω της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων, η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει και ουδείς τη μέμφεται πλέον, τόνισε ο κ. Καμμένος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουρκικό σαμποτάζ στη συμφωνία με το ΝΑΤΟ. Ζητούν αποστρατικοποίηση νησιών και ονειρεύονται γκρίζες ζώνες

Επιστολή Καμμένου στο ΝΑΤΟ: Καταγγέλλει ότι η Τουρκία τινάζει τη συμφωνία στον αέρα

Διάβημα της Ελλάδας για τη 'συνωμοσία' των κλειστών συνόρων

Μουζάλας: Θα σκληρύνουμε τη στάση μας προς τις γειτονικές χώρες που δε δέχονται πρόσφυγες

SHARE:

24Media Network