Ο Μητσοτάκης συζήτησε για το Τατόι με τη Βασίλισσα Σοφία

Ο Μητσοτάκης συζήτησε για το Τατόι  με τη Βασίλισσα Σοφία
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Βασίλισσα Σοφία. Eurokinissi

Με τη Βασίλισσα Σοφία συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Συζήτησαν για την πανδημία αλλά και για την ανάπλαση στο Τατόι. 

Τη Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, η οποία συνοδευόταν από την αδερφή της Ειρήνη, υποδέχθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Στην αρχή της συνάντησης ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του παρουσίασαν τα έργα τέχνης νέων καλλιτεχνών που εκτίθενται περιοδικά στο Μέγαρο Μαξίμου και περιλαμβάνουν ποικίλες μορφές τέχνης: ζωγραφική, γλυπτική και φωτογραφία.

Ο Πρωθυπουργός συζήτησε με τη Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία για την πορεία της πανδημίας λέγοντας οτι «τα πράγματα γενικά πηγαίνουν καλύτερα και στη χώρα μας, νομίζω παντού στην Ευρώπη, και στην Ισπανία βλέπω ότι πηγαίνουν καλύτερα».

, 4 2021. (EUROKINISSI/ ) Eurokinissi

 

Η Βασίλισσα Σοφία, εξέφρασε τον θαυμασμό της για την προσπάθεια της Ελλάδας με τον πρωθυπουργό να την ευχαριστεί αναφερόμενος στη συλλογική προσπάθεια που κατέβαλε η χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη συνέχεια, συζήτησαν για την ανάπλαση που γίνεται στο Τατόϊ με τον πρωθυπουργό να ενημερώνει τη Βασίλισσα  οτι έχει γίνει μελέτη για την ανάδειξη του χώρου που προβλέπει ήπια ανάπτυξη με στόχο να γίνει επισκέψιμος για όλους τους πολίτες ειδικά του λεκανοπεδίου και εξέφρασε την πρόθεσή του να ξεναγήσει τη Βασίλισσα την επόμενη φορά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή και ο Ισπανός Πρέσβης στην Αθήνα Enrique Viguera Rubio.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα