Ο Παναγιωτόπουλος διαψεύδει Ακάρ - "Κανένα θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου"

Νίκος Παναγιωτόπουλος
Νίκος Παναγιωτόπουλος EUROKINISSI

Ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας διαψεύδει τον Τούρκο ομόλογό του, ο οποίος έθεσε ζητήματα "συνεκμετάλλευσης του πλούτου και της ομορφιάς του Αιγαίου".

Στη διάψευση των δηλώσεων του Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος έκανε λόγο για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, προχώρησε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δυο τους στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

"Με τον κ. Ακάρ συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα τις προϋποθέσεις και δυνατότητες εμπέδωσης ενός κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας στην περιοχή του Αιγαίου, μακριά από εντάσεις, προκλητικές συμπεριφορές και δηλώσεις εντυπωσιασμού.

ADVERTISING

Συμφωνήσαμε ότι το ήπιο κλίμα στις διμερείς σχέσεις μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επωφελές και για τις δύο χώρες μας, ιδίως ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Ασφαλώς, και δεν τέθηκε θέμα “συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου“, και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί", ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως, ο κ. Τούρκος ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας το περιεχόμενο της συζήτησής τους, είπε: "Με τον κύριο υπουργό, τον Νίκο έχουμε ειλικρινείς, διάφανες ξεκάθαρες συνομιλίες. για να δώσουμε μια θετική ατμόσφαιρα ένα θετικό κλίμα. Με στόχο οι λαοί των δυο χωρών να ευημερούν. Για να μοιραστούν τα πλούτη και τις ομορφιές του Αιγαίου. Υπάρχει ο τουρισμός, η αλιεία και διάφοροι άλλοι πόροι. Είμαστε υπέρ της κοινής χρήσης. Αυτό είπαμε. Και είδαμε θετική ανταπόκριση από τον Έλληνα ομόλογό μας. Το επόμενο διάστημα περιμένουμε να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ελληνοτουρκικά, Τουρκία
SHARE:

24Media Network