Εμμένει ο Ακάρ για συνεκμετάλλευση: “Να μοιραστούμε τα πλούτη και τις ομορφιές του Αιγαίου”

Εμμένει ο Ακάρ για συνεκμετάλλευση: “Να μοιραστούμε τα πλούτη και τις ομορφιές του Αιγαίου”
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ AP

Λίγες μόλις ημέρες το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία, ο υπουργός Άμυνας της χώρας εξέφρασε την επιθυμία "να μοιραστούμε τα πλούτη και τις ομορφιές του Αιγαίου".

Δεν συμπληρώθηκαν πέντε μέρες από το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία και τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να έρθουν νέες προκλητικές δηλώσεις, πλαισιωμένες από ύφος και προθέσεις… φιλίας και καλής γειτονίας από την τουρκική πλευρά.

Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, μετά τη χθεσινή συνάντησή με με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Παναγιωτόπουλο ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Ακάρ, σχολιάζοντας το περιεχόμενο της συζήτησής τους, είπε: “Με τον κύριο υπουργό, τον Νίκο έχουμε ειλικρινείς, διάφανες ξεκάθαρες συνομιλίες. για να δώσουμε μια θετική ατμόσφαιρα ένα θετικό κλίμα. Με στόχο οι λαοί των δυο χωρών να ευημερούν. Για να μοιραστούν τα πλούτη και τις ομορφιές του Αιγαίου. Υπάρχει ο τουρισμός, η αλιεία και διάφοροι άλλοι πόροι. Είμαστε υπέρ της κοινής χρήσης. Αυτό είπαμε. Και είδαμε θετική ανταπόκριση από τον Έλληνα ομόλογό μας. Το επόμενο διάστημα περιμένουμε να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση”.

Από την πλευρά του πάντως, το ελληνικό υπουργείο Άμυνας, στη δική του ενημέρωση για τη συνάντηση των δύο υπουργών, ανέφερε πως, κατά τη διάρκειά της, υπογραμμίστηκε η σημασία μείωσης των εντάσεων και εμπέδωσης κλίματος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει των κανόνων Διεθνούς Δικαίου και αρχής καλής γειτονίας.

ΚΙΝΑΛ: “Αυτό είναι το πλαίσιο συμφωνίας που εξασφάλιση ο Πρωθυπουργός;”

«Λίγα 24ωρα μετά τους κυβερνητικούς διθυράμβους ότι μπήκε νέο θεμέλιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ξεδιπλώνει εκ νέου την αναθεωρητική ατζέντα της χώρας του στο Αιγαίο.

Αυτό είναι το πλαίσιο συμφωνίας, που διασφάλισε ο Πρωθυπουργός προκειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις των στρατιωτικών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης τον επόμενο μήνα;» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος σχολιάζοντας σε ανάρτησή του στο twitter τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα