Ο Βασίλης Κόκκαλης προσπάθησε να ανεξαρτητοποιηθεί πριν τον διαγράψει ο Καμμένος

Ο Βασίλης Κόκκαλης προσπάθησε να ανεξαρτητοποιηθεί πριν τον διαγράψει ο Καμμένος
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης Eurokinissi

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ η Έλ. Κουντουρά κι ο Β. Κόκκαλης με απόφαση του Π. Καμμένου - Στο γραφείο του προέδρου της Βουλής στάλθηκε κι επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Β. Κόκκαλη με ημερομηνία 12 Γενάρη.

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ η Έλενα Κουντουρά κι ο Βασίλης Κόκκαλης με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να επιχειρεί να ανεξαρτητοποιηθεί πριν τον διαγράψει ο Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έστειλε επιστολές στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με τις οποίες του γνωστοποιούσε ότι η Έλενα Κουντουρά κι ο Βασίλης Κόκκαλης διαγράφονται από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος μειώνοντας την δύναμή της στον οριακό αριθμό των πέντε βουλευτών.

Στο γραφείο του Ν. Βούτση στάλθηκε κι επιστολή του Β. Κόκκαλη με την οποία γνωστοποιούσε ότι ανεξαρτητοποιείται από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ. Η επιστολή έχει ημερομηνία 12 Γενάρη, δηλαδή συντάχθηκε το Σάββατο, πριν την συνάντηση του Π. Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα και την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Η “μάχη” του πρωτοκόλλου

Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Β. Κόκκαλη όμως έχει αριθμό πρωτοκόλλου 133, έπεται δηλαδή χρονικά από την επιστολή διαγραφής του από τον Π. Καμμένο που έχει αριθμό πρωτοκόλλου 130. Η επιστολή του Π. Καμμένου για την διαγραφή της Έλ. Κουντουρά έχει αριθμό πρωτοκόλλου 127.

Υπενθυμίζεται ότι κι η υπουργός Τουρισμού, όπως κι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσαν την παραμονή τους στην κυβέρνηση και την πρόθεσή τους να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Επίσης τόσο η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, όσο κι ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ έχουν ανακοινώσει ότι δεν παραιτούνται από την κυβέρνηση.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα