Οι δύο Οικονόμου και η αναζήτηση για “αντιΤσαπανίδου”

Οι δύο Οικονόμου και η αναζήτηση για “αντιΤσαπανίδου”
Ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Γιάννης Οικονόμου Eurokinissi/SKAI

Το ερώτημα ποιος θα είναι εκπρόσωπος της ΝΔ στην τελική ευθεία για τις εκλογές επανέρχεται μετά τις αλλαγές στο ΣΥΡΙΖΑ 

Η ανακοίνωση πως η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου αναλαμβάνει εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προκάλεσε και αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά έφερε και προβληματισμό στο Μαξίμου.

Και αυτό διότι στο πρωθυπουργικό επιτελείο αντιλαμβάνονται ότι στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να απευθυνθεί και σε ακροατήρια πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως δε σε κεντροδεξιούς ψηφοφόρους.

Δεν πέρασε άλλωστε απαρατήρητο ότι στην τελευταία του εμφάνιση στη Βουλή πριν τις γιορτές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε με αφορμή τις υποκλοπές και στους “δημοκράτες δεξιούς” όπως ανέφερε, καλώντας τους να καταψηφίσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το 2015 εξάλλου στην εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είχε συμβάλλει και το γεγονός ότι ένα ποσοστό παραδοσιακά δεξιών ψηφοφόρων είχε ψηφίσει ουσιαστικά κατά της κυβέρνησης Σαμαρά. Ενώ πάντα ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία θέλει αν μη τι άλλο ψήφο ανοχής από τον “απέναντι” χώρο, δηλαδή να μην υπάρξει αντισυσπείρωση εναντίον του.

Η ανάληψη των καθηκόντων της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απο την κ.Τσαπανίδου επανέφερε σε κάθε περίπτωση και το ούτως ή άλλως ανοιχτό θέμα της εκπροσώπησης της Νέας Δημοκρατίας στην τελική ευθεία προς τις εκλογές του 2023.

Αν και ο νυν εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, θεωρείται ότι έχει ανταπεξέλθει στο δύσκολο αυτό ρόλο, εφόσον δώσει ξανά τη μάχη του σταυρού στη Φθιώτιδα θα υπόκειται σε περιορισμό τηλεοπτικών εμφανίσεων όπως όλοι οι υποψήφιοι. Συνεπώς θα πρέπει ή να είναι σε (εκλόγιμη προφανώς) θέση στο Επικρατείας ή να αντικατασταθεί για την προεκλογική περίοδο.

Στο παρελθόν είχε ακουστεί για προεκλογικός εκπρόσωπος ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος όμως ανακοινώθηκε επισήμως ότι θα είναι υποψήφιος στην Α Αθήνας. Στη συνέχεια είχαν ακουστεί τα ονόματα του υφυπουργού Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά ή της εκπροσώπου της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία έχει και σχετική… προϋπηρεσία.

Στο πλαίσιο της αναζήτησης για… “αντιΤσαπανίδου” όμως στο γαλάζιο στρατόπεδο συζητείται πλέον το ενδεχόμενο να επιλεγεί επίσης ένας δημοσιογράφος και δη με τηλεοπτική αναγνωρισιμότητα. Πολλοί θυμήθηκαν λοιπόν ότι λίγο πριν τις γιορτές ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Δημήτρης Οικονόμου, είχε αναρτήσει φωτογραφία από συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ υπήρχαν πληροφορίες ότι συζητά να πολιτευθεί με τη ΝΔ, είτε με σταυρό είτε στο Επικρατείας.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με πληροφορίες, οι λίστες των υποψηφίων με τη ΝΔ αναμένεται να αρχίσουν να ανακοινώνονται από τα μέσα Ιανουαρίου, καθώς ο χρόνος για τις εκλογές μετρά πλέον αντίστροφα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα