Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ εσκεμμένα “ξεζούμισε” τη μεσαία τάξη

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ εσκεμμένα “ξεζούμισε” τη μεσαία τάξη
O υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου Eurokinissi

Ιδεολογικά και ιστορικά ταγμένος ενάντια στη μεσαία τάξη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. "Στόχος μας είναι η ανακούφιση της μεσαίας τάξης" τόνισε.

Τα αντι-ΣΥΡΙΖΑ αντανακλαστικά της μεσαίας τάξης θέλει να υποδαυλίζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προβάλλοντας το πακέτο μέτρων της ΔΕΘ, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι η αντίστροφη μέτρηση για πρόωρες εκλογές έχει ξεκινήσει.

Στο πλαίσιο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ανακούφιση της μεσαίας τάξης, την οποία -όπως υποστήριξε- ο ΣΥΡΙΖΑ εσκεμμένα “ξεζούμισε”. Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε επίσης το ΣΥΡΙΖΑ ιδεολογικά και ιστορικά ταγμένο ενάντια στη μεσαία τάξη, θέλοντας προφανώς να προλάβει τυχόν απόπειρα για ρελάνς από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

“Η αντιπολίτευση αδυνατεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο του πολιτικού σχεδιασμού που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Απόδειξη του ότι δεν μπορεί να υπερβεί τον πήχη, είναι η κριτική που κάνει στο μέτρο για τις γονικές παροχές.  Για να μπορέσει μέχρι σήμερα ένας γονιός να δώσει 10.000 15.000, 20.000 στο παιδί του για να κάνει ένα βήμα, το πρώτου του επαγγελματικό ξεκίνημα, θα έπρεπε να πληρώσει φόρο 10% φόρο. Από το μηδενισμό του τέλους γονικής παροχής και μετά δεν θα πληρώνει τίποτα” ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

“Και επειδή άνοιξε ένα ιδιόμορφο debate με αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε αυτήν ακριβώς την εξαγγελία του Πρωθυπουργού, αναρωτιέμαι: Οι άνθρωποι που μόλις σας περιέγραψα είναι ελίτ;” πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι: “Η πραγματικότητα είναι ότι η κατάργηση, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, των φορολογικών επιβαρύνσεων στις περιπτώσεις γονικής παροχής  και δωρεάς, ακινήτων και μετρητών,  στοχεύει στην ανακούφιση της μεσαίας τάξης. Της ραχοκοκαλιάς, δηλαδή, της ελληνικής κοινωνίας, που ο ΣΥΡΙΖΑ εσκεμμένα ξεζούμισε”.

Τόνισε επίσης ότι: “Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, πέρα από οικονομική διάσταση, έχουν και μια σαφή αξιακή στόχευση: Την επιβράβευση του μόχθου των οικογενειών. Γιατί ο φόρος που θα  πλήρωναν οι γονείς προστίθεται στην περιουσία που λαμβάνουν τα παιδιά τους. Έτσι στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική νεολαία όταν η άλλη πλευρά ο  ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδεολογικά και ιστορικά ταγμένος ενάντια στη μεσαία τάξη.  Το απέδειξε την περίοδο της διακυβέρνησής του, το επιβεβαιώνει και σήμερα με τις δηλώσεις και την κριτική του.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα