Οικονόμου: Ο Τσίπρας υιοθετεί επιχειρήματα του πρώιμου ΠΑΣΟΚ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου EUROKINISSI

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμφωνία για τις βάσεις των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:“Σφιχταγκαλιασμένος με Τραμπ ως πρωθυπουργός, αντιαμερικανικές κορώνες χθες” .

Για υιοθέτηση επιχειρημάτων “από την πρώιμη πασοκική περίοδο” χάριν αντιπολιτευτικής υποκρισίας, κατά τη συζήτηση χθες στη Βουλή για τις βάσεις των ΗΠΑ, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, συνεχίζοντας στη γραμμή που χάραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ανδρέα Παπανδρέου του 1981.

Η κυβέρνηση θέλει με τον τρόπο αυτό να εκθέσει τον κ.Τσίπρα ως ασυνεπή στα μάτια του κεντροδεξιού και κεντρώου ακροατηρίου, αλλά και ως “εθνική εξαίρεση” σε μία κεντρική πολιτική θέση που υιοθετούν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε χθες ενσυνείδητα να καταψηφίσει τη Συμφωνία, όπως είχε κάνει άλλωστε με τις αμυντικές δαπάνες και με τη συμφωνία με την Γαλλία”, σημείωσε ο κ. Οικονόμου και εκτίμησε ότι τρία βασικά χαρακτηριστικά αναδεικνύονται από τη χθεσινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως από την ομιλία του κ. Τσίπρα.

“Πρώτον. Δεν μπορεί να κατανοήσει τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και παραμένει δέσμιος ιδεοληψιών που για τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο έχουν εκπνεύσει από το 1989. Έτσι, για να βρει μια χαραμάδα αντιπολίτευσης, υιοθέτησε επιχειρήματα πιασμένα από την πρώιμη πασοκική περίοδο. Αυτό συνιστά αναμφισβήτητα οπισθοδρόμηση”, είπε.

“Δεύτερον. Εφάρμοσε και σε αυτή την περίπτωση την πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ: Όταν η πραγματικότητα δεν μας βολεύει, προσπαθούμε να κατασκευάσουμε μια πραγματικότητα που μας εξυπηρετεί. Έτσι διαστρέβλωσε πολλά σημεία της Συμφωνίας, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι ισχύει επ' αόριστον και ότι δεν συνοδεύεται από ξεκάθαρες θέσεις υπέρ των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας”, συνέχισε και πρόσθεσε:

“Τρίτον το χειρότερο και ίσως το πιο θλιβερό απ’ όλα είναι ότι αναδείχτηκε και πάλι η τεράστια υποκρισία που χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα σε κάθε πολιτική του κίνηση. Σφιχταγκαλιασμένος με τον Πρόεδρο Τραμπ όταν ήταν Πρωθυπουργός, αντιαμερικανικές κορώνες και αριστερή ρητορική χθες στην Βουλή. Διαβουλεύσεις και ρητές διαβεβαιώσεις για ανανέωση της Συμφωνίας στο πνεύμα που είναι και η σημερινή όταν ήταν στην Κυβέρνηση, καταψήφιση χθες. «Κόκκινη» γραμμή και μεγάλη δήθεν ανησυχία για δημοσιεύματα περί ενδεχόμενης αγοράς από την Τουρκία αεροσκαφών F-16, καμία κουβέντα όταν ήταν Πρωθυπουργός στην Αμερική για τα F-35.”

Ο κ.Οικονόμου υποστήριξε επομένως ότι: “Γίνεται εύκολα αντιληπτό απ’ όλα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Τσίπρα, αλλά και τα στελέχη του, για να δικαιολογήσει ένα ακόμη «όχι» στην ενίσχυση της Πατρίδας μας, ότι όλα αυτά αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις. Ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά υπέταξε το εθνικό συμφέρον στο κομματικό. Απέδειξε και χθες ότι είναι κολλημένος στο πιο κακό παρελθόν της πολιτικής μας ιστορίας για αυτό δεν μπορεί να εισφέρει το παραμικρό σε καμιά εθνική προσπάθεια.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιάννης Οικονόμου, Αλέξης Τσίπρας, ΠΑΣΟΚ, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network