Όλγα Κεφαλογιάννη: Η εξομολόγηση για την εξωσωματική γονιμοποίηση

Διαβάζεται σε 2'
Όλγα Κεφαλογιάννη
Όλγα Κεφαλογιάννη glomex

Για τη γνωριμία που τους άλλαξε τη ζωή, τον ερχομό των παιδιών τους αλλά και τα εμπόδια που συνάντησαν μίλησαν στο “Ενώπιος Ενωπίω” η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μίνως Μάτσας.

Ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο και προσωπικό θέμα, αυτό της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έθιξε η Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας για τη δική της εμπειρία αλλά και όσα αντιμετώπισε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Η υπουργός Τουρισμό και ο σύζυγός της Μίνως Μάτσας βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (15/02) στο “Ενώπιος Ενωπίω” και μεταξύ άλλων μίλησαν για τη γνωριμία και τον έρωτά τους αλλά και τον ερχομό των παιδιών τους, με τη βοήθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης.

“Ως πολιτικός έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με το δημογραφικό, που αναμφισβήτητα είναι το μείζον πρόβλημα στη χώρα και αυτό σίγουρα έχει να κάνει και με το ότι οι γυναίκες πλέον έχουμε πολλαπλούς ρόλους στους οποίους πρέπει να ανταποκριθούμε και γι’ αυτό αφενός αφήνουμε για πιο μετά τη μητρότητα, και άρα πολλές φορές δεν είναι τόσο εύκολο, και επίσης το να τα συνδυάσεις όλα δεν είναι πολύ απλό εάν δεν έχεις την υποστήριξη”, είπε αρχικά η Όλγα Κεφαλογιάννη, υποστηρίζοντας πως είναι απαραίτητη η στήριξη της πολιτείας, ειδικά των περιοχών με λιγότερες δυνατότητες και υποδομές.

“Βρέθηκα και εγώ πλέον στη θέση μιας γυναίκας, που σε προχωρημένη ηλικία αποφασίζει ότι θέλει να κάνει οικογένεια. Εγώ το είχα ξεγράψει και προφανώς αυτό ‘ξύπνησε’ όταν γνώρισα τον Μίνω γιατί, για μένα τουλάχιστον, αυτό ήταν μια συνθήκη που έπρεπε να υπάρχει για να δημιουργήσω οικογένεια”, πρόσθεσε στη συνέχεια και πέρα από το ρομαντικό στοιχείο της απόκτησης οικογένειας, η Όλγα Κεφαλογιάννη σχολίασε πως πρόκειται για μία δύσκολη διαδικασία που απαιτεί προσπάθεια και μεγάλο αγώνα.

“Το έχω νιώσει ακριβώς έτσι, έχω απογοητευτεί πάρα πολύ σε βαθμό που νομίζω, ήταν από τις φορές που κατέρρευσα. Το λέω τώρα πολύ ανοιχτά, παρά το ότι έχω περάσει πολλά και θεωρούσα ότι μπορώ σε όλα να μη χάνω τον έλεγχο. Μπορώ να πω ότι εκεί ήταν από τις πολύ μεγάλες απογοητεύσεις που έχω νιώσει, οπότε αισθάνθηκα μετά, όταν πλέον ήρθε, ότι ήθελα να μιλήσω για αυτό για να δώσω αυτό το μήνυμα και αυτή την ενθάρρυνση σε όποιες γυναίκες έχουν και εκείνες όπως εγώ, βάλει αυτό το θέμα πίσω, θεωρώντας πως δεν μπορούν πλέον λόγω ηλικίας. Πραγματικά, αξίζει όλη αυτή η προσπάθεια, όλη αυτή η δύσκολη διαδικασία, όταν θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα”, είπε στο τέλος.

Όσα είπε η Όλγα Κεφαλογιάννη:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα