Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση παρόντες ήταν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών. Η τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών ήταν τον περασμένο Ιούλιο, στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση παρόντες ήταν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών. Η τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών ήταν τον περασμένο Ιούλιο, στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ.  Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα.

ADVERTISING

Προηγήθηκε η χθεσινή συνάντηση Ερντογάν - Γκουτέρες, αφού ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ είχε διαδοχικές συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους στο Κυπριακό. Στόχος να αποσαφηνιστούν και να αξιολογηθούν οι δυνατότητες επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, από το σημείο από όπου σταμάτησαν, στο Κραν Μοντανά.

Επιπλέον, την Τρίτη είχαν συνάντηση και οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για τα ζητήματα που θα θέσει ο κ. Τσίπρας στον Ερντογάν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, Ερντογάν, Κυπριακό, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνάντηση Τσίπρα -Ερντογάν: Οι υποχωρήσεις που δεν μπορούν να γίνουν

Συμφωνία Τουρκίας με αμερικανική εταιρεία για έρευνες στη Μεσόγειο

SHARE:

24Media Network