Τσίπρας από Ξάνθη: Θα αναγγείλουμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης

Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ξάνθη,  την Δευτέρα 6 Μαΐου 2019.
Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ξάνθη, την Δευτέρα 6 Μαΐου 2019. EUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ εξαπέλυσε από την Ξάνθη ο πρωθυπουργός. "Ο λαός θα κάνει πρόταση μομφής στον κ. Μητσοτάκη", είπε ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι εκμεταλλεύτηκε τον κ. Κυμπουρόπουλο εκθέτοντας όλους τους ΑμΕΑ.

Για μεγάλο λάθος του κ. Μητσοτάκη σχετικά με την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός από την Ξάνθη, επισημαίνοντας με νόημα ότι "πρόταση μομφής κάνουν οι πολίτες στον κ. Μητσοτάκη". Μάλιστα τόνισε ότι  στη Βουλή θα μιλήσουμε για τη νέα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας: "Θα αναγγείλουμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης. Ότι κάνουμε το κάνουμε με πρόγραμμα, ενώ για την δεύτερη τετραετία θα μοιράσουμε με δικαιοσύνη, όχι τα βάρη αλλά τις δυνατότητες που δίνονται".

Ειδικότερα, μιλώντας σε ένα κατάμεστο γήπεδο ανέφερε για τον κ. Μητσοτάκη ότι "στη θέση του δε θα κρυβόμουν μόνο απο το ντιμπέιτ θα κρυβόμουν ακόμη και απο τη Βουλή. Αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι κατέθεσε πρόταση μομφής θέτοντας ως κεντρικό δίλημμα της προεκλογικής περιόδου τη παράφραση του δικού μας συνθήματος : Με την Ελλάδα των ελίτ ή με την Ελλάδα των πολλών. Και αντικατέστησε τη λέξη ελιτ με τη λέξη Πολάκης. Ομολογώ ότι ποτέ και με κανέναν άλλο αρχηγό η ΝΔ δεν είχε φτάσει σε τέτοιο μιμητισμό, σε τόσο ρηχό πολιτικό επίπεδο.  Και ποιός τώρα τόλμησε να μιλήσει στο όνομα των πολλών. Ο απόγονος και κληρονόμος μιας από τις πιο πλούσιες πολιτικές οικογένειες μιλάει στο όνομα των πολλών που απέλυσε, τσάκισε, εξευτέλισε, απαξίωσε. Ο άνθρωπος που ξεστόμισε την φράση για την αδαή πλειοψηφία, μίλησε στο όνομα των πολλών. Και έβαλε τους πολλούς σε αντιπαράθεση όχι με τις ελίτ, αλλά με τον Πολλάκη. Λες και η βασική αντίθεση συμφερόντων των πολλών δεν είναι με την ολιγαρχία που ο ίδιος εκπροσωπεί αλλά με τον Πολάκη.  Ότι και να έχει πει ο Πολάκης, όσο άστοχο σχόλιο κι αν έκανε, η εργαλιοποίηση που επιχειρεί ο κος Μητσοτάκης είναι εξοργιστική. Γιατί με τον τόσο χοντροκομμένο τρόπο που επιχειρεί να το εκμεταλλευτεί πολιτικά στη πραγματικότητα εκθέτει και μειώνει το συμπαθή κο Κυμπουρόπουλο αλλά και κάθε συμπολίτη μας με αναπηρία".

Έπαιξε και έχασε ο κ. Μητσοτάκης

"Ο Κος Μητσοτάκης όμως έπαιξε και έχασε για άλλη μια φορά. Διότι με τη πρόταση που καταθέτει μας δίνει ένα ακόμη δώρο. Μετατρέπουμε τη πρόταση σε ψήφο εμπιστοσύνης. Και θα κληθεί να πάρει θέση εφ όλης της ύλης. Θα μας πεί λοιπόν που παρέδωσαν την οικονομία και τη χώρα και που καταφέραμε να φτάσουμε σήμερα. Θα μας πεί για το σχέδιό του να καταργήσει δώρα και επιδόματα. θα μας πεί για το ασφαλιστικό Πινοσέτ. Θα μας πεί και γιατί ψηφίζει ή δε ψηφίζει τα θετικά μέτρα που φέρνουμε, φέρνοντας ανάσα σε εκατομμύρια Έλληνες" συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι στην πραγματικότητα ο κος Μητσοτάκης θα κατανοήσει ότι δεν μέμφεται αυτός εμάς, λέγοντας: "Εμείς μεμφόμαστε το ακραίο, νεοφιλελευθερο και αντικοινωνικό πρόγραμμά του. Τον μεμφόμαστε γιατί θέλει να μας γυρίσει πίσω τη χώρα στο σκοτάδι των Μνημονίων και να καταργήσει όλα όσα κερδίσαμε. Τον μεμφόμαστε γιατί θέλει να ισοπεδώσει, να κατεδαφίσει, να ακυρώσει τις θυσίες και τους αγώνες του ελληνικού λαού που κέρδισε την έξοδο από την κρίση και το βάναυσο καθεστώς των Μνημονίων Τον μεμφόμαστε για τις τρείς λέξεις που πάντα θα τον συνοδεύουν Siemens, Νοβάρτις και Οφ σόρ. Τον μεμφόμαστε γιατί επιχειρεί να κρύψει πίσω απο τη κουρτίνα τα σκοτεινά συμφέροντα των εκδοτών επιχειρηματιών που υπηρετεί.

Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ξάνθη,  την Δευτέρα 6 Μαΐου 2019.
Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ξάνθη, την Δευτέρα 6 Μαΐου 2019. EUROKINISSI

Και συνέχισε:  "Το χει πει ο κος Μητσοτάκης, δεν το κρύβει το σχέδιο του.

Κατάργηση του οχτάωρου,

Κατάργηση του δώρου χριστουγέννων,

Κατάργηση των επιδομάτων,

Κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων,

Μειώσεις μισθών, απολύσεις στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα,

Ασφαλιστικό Πινοσέτ,

Ιδιωτικοποίηση της υγείας και απαξίωση του ΕΣΥ,

Εργοδοτική αυθαιρεσία και δώρα μόνο στην ολιγαρχία

Αυτή είναι η μεγάλη υπόσχεση του κου Μητσοτάκη και προκαλεί μόνο ανατριχίλα. Όπως ανατριχίλα προκαλούν και οι θέσεις των φίλων του κου Μητσοτάκη στην Ευρώπη:  Του ανθέλληνα Βέμπερ που καθύβριζε την Ελλάδα και τους Έλληνες, που τους χαρακτήριζε τεμπέληδες και χαραμοφάηδες και είναι σήμερα ο εκλεκτός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για Πρόεδρος της Κομισιόν. Και όπως ο κος Μητσοτάκης θέλει να εκδικηθεί τον ελληνικό λαό έτσι και ο κος Βέμπερ θέλει να εκδικηθεί τον ευρωπαϊκό νότο".

Για τους Ρομά, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι "δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, παιδιά ενός κατώτερου θεού", και συμπλήρωσε ότι "χτίσαμε θεμέλια για ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής, δήλωσε ο πρωθυπουργός".

Τα πεπραγμένα για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις μεταρρυθμίσεις στην ευρύτερη περιφέρεια της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ξάνθη,  την Δευτέρα 6 Μαΐου 2019.
Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ξάνθη, την Δευτέρα 6 Μαΐου 2019. EUROKINISSI

Ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: "Οι μεταρρυθμίσεις βασίζονται στο ευρωπαικό δίκαιο και συνεισφέρουν στην θωράκιση της κοινωνίας μας απέναντι σε επιρροές τρίτων δυνάμεων που έχουν τη δική του ατζέντα σε αυτήν την κρίσιμη, ακριτική περιοχή.

Πρώτον, καταργήθηκε η υποχρεωτικότητα της Σαρίας, γεγονός με ιδιαίτερη σημασία για τα δικαιώματα της γυναίκας.

Δεύτερον, ενισχύουμε τη χρηστή διοίκηση και τη διαφάνεια στη λειτουργία των Μουφτιών.    Διορίσαμε τοποτηρητές με την ευθύνη να νοικοκυρέψουν τους κρίσιμους αυτούς θεσμούς,  και αυτήν τη βδομάδα, θα εκδοθεί ΠΔ που για πρώτη φορά θα ορίζει με σαφήνεια, σύγχρονους δικονομικούς κανόνες επί υποθέσεων δικαιοδοσίας τους.

Τρίτον, επανεξετάζουμε για πρώτη φορά το νομοθετικό πλαίσιο του νόμου 1920/1991, που αναγνωρίζουμε όλοι ότι είναι ξεπερασμένο και πρέπει να αλλάξει.

Πλαίσιο που πρέπει να αντικατασταθεί από μια διαδικασία για την ανάδειξη Μουφτήδων από σώμα θρησκευτικών λειτουργών της μειονότητας και που θα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή τους από τη μειονότητα.

Μια κρίσιμη μεταρρύθμιση που βεβαίως θα οδηγήσει στην κατάργηση οποιασδήποτε άλλης παράτυπης δομής.   

Ξάνθη: Λίγο πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα
Ξάνθη: Λίγο πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Τέταρτον, προβαίνουμε στα απαραίτητες τροποποιήσεις για την αποτελεσματική εφαρμογή του νόμου του 2008 και την ανάδειξη των Διαχειριστικών Επιτροπών και των Βακουφικών Επιτροπών μέσω εκλογών.

Πέμπτον, στηρίζουμε τη δημόσια παιδεία με την ίδρυση νέων δημοτικών εκεί που χρειάζεται. Και την ίδια στιγμή, βάλαμε τέλος στο θολό καθεστώς στο οποίο λειτουργούσε το Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης και αναβαθμίσαμε τις υποδομές του.

Έκτον, λειτουργεί για πρώτη φορά, σε 15 νηπιαγωγεία με αμιγώς μειονοτικό μαθητικό πληθυσμό, πιλοτικό πρόγραμμα όπου διαμεσολαβήτριες από την μειονότητα που μιλούν τις μητρικές γλώσσες των νηπίων, συνεισφέρουν στην καλύτερη κοινωνικοποίησή τους και εκμάθηση της ελληνικής.

Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ξάνθη,  την Δευτέρα 6 Μαΐου 2019.
Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ξάνθη, την Δευτέρα 6 Μαΐου 2019. EUROKINISSI

Τέλος ειδικά για τους Ρομά προχωράμε σε Δράση για την Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας, με συνολικό προϋπολογισμό 35 εκατ €, για υφιστάμενες επιχειρήσεις που ανήκουν στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα. Ένα πρόγραμμα που θα δίνει επιδοτήσεις για εκσυγχρονισμό εξοπλισμού, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, επαγγελματικά οχήματα, μισθολογικό κόστος νέου προσωπικού".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Ο Πολακισμός είναι φασισμός - Δραγασάκης: Το πρόβλημα σας είναι η απήχηση Τσίπρα στο λαό

Τσίπρας σε οικισμό Ρομά: "Κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης το όραμά μας"

SHARE:

24Media Network