Πελώνη: Δεν αλλάζει ο ορισμός του βιασμού στον Ποινικό Κώδικα

Πελώνη: Δεν αλλάζει ο ορισμός του βιασμού στον Ποινικό Κώδικα
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη eurokinissi

Διέψευσε η κυβερνητική εκπρόσωπος πληροφορίες ότι ο όρος της συναίνεσης θα αφαιρεθεί από τον ορισμό του βιασμού στο νέο Ποινικό Κώδικα και υποσχέθηκε ότι αντίθετα θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο.

Τις πληροφορίες ότι από τον ορισμό του βιασμού στο νέο Ποινικό Κώδικα θα αφαιρεθεί ο όρος της συναίνεσης διέψευσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Ερωτηθείσα σχετικά από το NEWS 24/7, η κ. Πελώνη απάντησε ότι αυτό δεν ισχύει και πρόσθεσε ότι: “Αναμένουμε τις προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για το νέο Ποινικό Κώδικα. Η αντίληψη μας και η αντίληψη του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι ότι το νέο πλαίσιο όσον αφορά στο έγκλημα του βιασμού αυστηροποιείται”.

Υπενθυμίζεται ότι στον απόηχο και της αναγκαστικής συνεπιμέλειας νέες αντιδράσεις γυναικείων οργανώσεων είχαν προκαλέσει πληροφορίες ότι στο νέο Ποινικό Κώδικα ο ορισμός του βιασμού δεν θα περιελάμβανε πλέον τον όρο “χωρίς συναίνεση”, με το επιχείρημα ότι είναι νομικά δύσκολη η απόδειξη. Και μάλιστα ότι ο βιασμός θα οριζόταν ξανά ως άσκηση σωματικής βίας, κάτι που θα άφηνε εκτός την ψυχολογική βία κλπ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα