Πως σχολίασαν οι χρήστες των social media τη δέσμευση Σαμαρά για το δωρεάν ασύρματο WiFi

Πως σχολίασαν οι χρήστες των social media τη δέσμευση Σαμαρά για το δωρεάν ασύρματο WiFi

Ποια ήταν η αναφορά του πρωθυπουργού στην τεχνολογία, το δωρεάν ασύρματο WiFi ίντερνετ και τη νεολαία. Αντιδράσεις και χαμός στα social media (Vid)

Μια δήλωση του πρωθυπουργού για τις νέες τεχνολογίες, ήταν αρκετή για να προκαλέσει πανικό στις ίδιες τις... νέες τεχνολογίες.

Μιλώντας σε συνέντευξη του στην εκπομπή "Ανατροπή", ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε σε όλη την Ελλάδα δωρεάν ασύρματο WiFi ίντερνετ.

ADVERTISING

"Εγώ σήμερα μπορώ να του υποσχεθώ ότι θα έχουμε στην Ελλάδα δωρεάν ασύρματο WiFi, internet σε όλη την Ελλάδα σ’ ένα χρόνο. Το έχω ψάξει και γι' αυτό το λέω. Το έχω μελετήσει και μπορώ να το υποσχεθώ μετά βεβαιότητας", είπε ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη δυσπιστία των νέων απέναντι στο πολιτικό σύστημα.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι "οι νέες τεχνολογίες είναι ο τομέας όπου μπορούν να αναληφθούν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες από νέους. Η χώρα μας διαθέτει "μυαλά" και έμψυχο δυναμικό που μπορούν να πετύχουν θαύματα σε αυτόν τον τομέα. Υπάρχουν ήδη πολλά εντυπωσιακά παραδείγματα". Και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα φροντίσει να παράσχει βοήθεια και διευκολύνσεις σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν στη συνέχεια σειρά αντιδράσεων, τόσο από τον πολιτικό κόσμο, όσο και από χρήστες των social media.

Με ένα αιχμηρό σχόλιο του μέσω Twitter, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, έσπευσε το πρωί της Τρίτης να σχολιάσει τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ο Αντώνης Σαμαράς και συγκεκριμένα την επίμαχη υπόσχεση του για δωρεάν WiFi σε όλη την Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο Δημ. Παπαδημούλης τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού αποτελούν θλιβερή φτώχεια.

Ενώ τα σχόλια συνεχίστηκαν από χρήστες του Twitter:

"Εγώ μεγάλωσα και δεν γνώρισα ποτέ μου ένα φασίστα"

Σημειώνεται ότι ακόμα μια δήλωση του πρωθυπουργού που σχολιάστηκε, ήταν εκείνη που είχε να κάνει με την άνοδο του ρατσισμού και του φασισμού στη χώρα.

Για πρώτη φορά άλλωστε, ομολόγησε ότι η άνοδος της Χρυσής Αυγής δεν οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν "φασίστες στην Ελλάδα", όπως είπε, αλλά στα σκληρά οικονομικά μέτρα και στην ανεργία.

Συγκεκριμένα:

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Πιστεύω πρώτα απ' όλα ότι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή δεν έχουν καμία σχέση με την ηγεσία και τις απόψεις της Χρυσής Αυγής και το νεοναζισμό στην Ελλάδα.

Πιστεύω ως εκ τούτου, ότι αυτοί οι οποίοι τώρα, με αυτά τα γεγονότα, ο απλός κόσμος, αντιλήφθηκε περί τίνος πρόκειται, επόμενο είναι να αποδρά από τη Χρυσή Αυγή. Το πόσο θα αποδομηθεί, είναι κάτι το οποίο θα το δούμε στην πράξη. Σίγουρα τα πρώτα γκάλοπ δείχνουν μια μείωση σημαντική, εύχομαι αυτό το πράγμα να συνεχιστεί.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Η εκτίμησή σας είναι ότι θα συνεχίσει να υπάρχει ως πολιτικό φαινόμενο, έστω και σε μικρότερο μέγεθος; Ότι έχει ρίζες; Για να σας το πω ευθέως.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ρίζες δεν έχει καθόλου, ρίζες ναζί στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Εγώ μεγάλωσα και δεν γνώρισα ποτέ μου ένα φασίστα, να μου πουν ότι "ξέρεις, αυτός είναι φασίστας" από μικρός. Δεν βρήκα έναν. Που είναι; Γιατί είναι;

Αυτή είναι μια αντίδραση στα πάρα πολύ δύσκολα οικονομικά τα οποία περνάει σήμερα ο κόσμος, σε ένα κατεστημένο πολιτικό, που το θεωρούν υπαίτιο για τα πάντα. Και ήρθε ο κόσμος και σου λέει "εγώ θα βάλω την ψήφο μου σε κάποιον ο οποίος μπορεί και να χαστουκίζει και μια γυναίκα στην τηλεόραση, αλλά αρκεί που είναι βουλευτής αυτή η γυναίκα, καλά της έκανε". Αυτό είναι μια περίεργη φάση που περνάει σήμερα η Ελλάδα, που νομίζω ότι με το που θα μειωθεί η ανεργία και θα ξεκινήσει ο κόσμος δουλειά και θα μπούμε σε μια σταθερότητα και ομαλότητα, αυτό τότε θα εξαφανιστεί τελείως. Τελείως.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Δηλαδή, συλλογίζομαι την ερμηνεία σας, η ερμηνεία που κάνετε της Χρυσής Αυγής είναι ότι προέρχεται κυρίως από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Είναι μία αντίδραση. Είναι ο τρίτος νόμος του Νεύτωνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Α. Σαμαράς: "Προς Θεού, δεν είμαστε στα πρόθυρα εμφυλίου"

Δηλώσεις Σαμαρά για το #freewifi

SHARE:

24Media Network