Μέτρα για κορονοϊο: Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα φέτος

Μέτρα για κορονοϊο: Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα φέτος

Με τα ίδια μέτρα και ρεβεγιόν στο σπίτι για τους ανεμβολίαστους. Ούτε lockdown τύπου Αυστρίας, ούτε χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση τις γιορτές.

Στους περιορισμούς, που ήδη εφαρμόζονται σε εστίαση και λιανεμπόριο, επιμένει η κυβέρνηση, διαμηνύοντας ότι δεν θα κάνει ούτε μπρος ούτε πίσω, εν όψει και των Χριστουγέννων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε χθες από το Λονδίνο ότι δεν θα προχωρήσει σε “lockdown τύπου Αυστρίας” για τους ανεμβολίαστους, βάζοντας τέλος στη σύγχυση που δημιουργήθηκε από αντιφατικές δηλώσεις υπουργών τις προηγούμενες ημέρες. Ταυτόχρονα όμως η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν υπάρξει ούτε χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ρεβεγιόν στο σπίτι για τους ανεμβολίαστους, καθώς αναμένεται να παραμείνει η απαγόρευση πρόσβασης τους στους κλειστούς χώρους της εστίασης και της διασκέδασης. Δεν θα υπάρξει όμως “μπλόκο” για τους ανεμβολίαστους και στο λιανεμπόριο, αλλά αναμένεται να εξακολουθήσουν να μπαίνουν στα εμπορικά καταστήματα με rapid test.

Στην κυβέρνηση εξάλλου θεωρούν ότι η αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό τις τελευταίες ημέρες αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των μέτρων, ως μοχλό πίεσης στους ανεμβολίαστους.

Αυτό που εξετάζει πάντως η κυβέρνηση είναι τα δύο rapid test ανά εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους να γίνουν τρία, καθώς και αυτό το μέτρο εκτιμάται ότι αποδίδει.

Το Μαξίμου όμως δεν θέλει ούτε να έρθει σε περαιτέρω σύγκρουση με τους καταστηματάρχες της εστίασης, που χθες κατέβασαν ρολά πανελλαδικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ούτε με τους εμπόρους, που ήδη πνέουν μένεα κατά της κυβέρνησης.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στον κόσμο της εστίασης είναι το γεγονός ότι επαγγελματίες που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα αποδοκίμασαν τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε κατηγορήσει το συγκεκριμένο κλάδο για “αχαριστία.”

Με την παρέμβαση Μητσοτάκη από το Λονδίνο μπήκε επίσης τέλος στο αλαλούμ των προηγούμενων ημερών, με τις αντικρουόμενες δηλώσεις και απόψεις υπουργών, που άφηναν ανοιχτό το πλήρες μπλόκο σε ανεμβολίαστους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα