Predator: Ο Μητσοτάκης δεν σηκώνει το γάντι που πέταξε ο Τσίπρας

Predator: Ο Μητσοτάκης δεν σηκώνει το γάντι που πέταξε ο Τσίπρας
Κυριάκος Μητσοτάκης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Στο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι η ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βρίθει fake news και αρνούνται να επαναφέρουν την πολιτική αντιπαράθεση στις υποκλοπές.

Με το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει σε “σκανδαλολογία”, η κυβέρνηση αρνείται να επαναφέρει την πολιτική αντιπαράθεση στις υποκλοπές, ενώ ακόμη προσπαθεί να ξεπεράσει και το σκάνδαλο Πάτση.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φαίνεται επομένως πως δεν έχει καμία πρόθεση να πάει στη Βουλή για να απαντήσει στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για το Predator. Επισήμως η κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά, ωστόσο κυβερνητικά στελέχη σχολίαζαν ότι η ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βρίθει fake news, καθώς βασίζεται στην υπόθεση ότι οι ελληνικές αρχές ασφαλείας έχουν προμηθευτεί ή χρησιμοποιήσει κακόβουλο λογισμικό, κάτι που το Μαξίμου αρνείται μετά βδελυγμίας.

Τα ίδια στελέχη επισήμαιναν ότι η ΕΥΠ ελέγχεται απο δύο εισαγγελείς και δεν έκρυβαν την ενόχληση της κυβέρνησης για το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ερώτηση του αφήνει και υπονοούμενα για τις εθνικές εκλογές του 2023.

Η κυβερνητική γραμμή άμυνας άλλωστε συνοψίζεται στην κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μεταφέρει τη δημόσια συζήτηση “από την πολιτική στην υποκριτική ηθικολογία και σκανδαλολογία.” Τη γραμμή αυτή είχε χαράξει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στο briefing, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει στη στρατηγική της σκανδαλολογίας και της επίκλησης του «ηθικού πλεονεκτήματος» διότι βιώνει “το απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο και τη λαϊκή αποδοκιμασία”.

Ο κ. Οικονόμου μάλιστα είχε “προειδοποιήσει” πως “Αυτή θα είναι η τακτική τους από σήμερα, μέχρι και τις εκλογές”, δίνοντας έτσι και την πρόγευση του πως θα αντιμετωπίζει κάθε καταγγελία της αντιπολίτευσης η κυβέρνηση στο εξής.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα συναντηθεί με την επιτροπή PEGA που έρχεται στην Ελλάδα από σήμερα μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου για να εξακριβώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το σκάνδαλο των υποκλοπών στη χώρα.

Η επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα έχει ραντεβού με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και τον επικεφαλής της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τις υποκλοπές, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Εξαρχής το Μαξίμου είχε καταστήσει σαφές ότι θεωρούσε πως ο πρωθυπουργός ό,τι είχε να πει για τις υποκλοπές το είπε στη Βουλή. Και προφανώς γύρω από τον κ. Μητσοτάκη έχει δημιουργηθεί μία “ασπίδα” για να μην βρεθεί σε δυσάρεστη πολιτικά θέση, αλλά να μπορεί να επικαλείται ότι εκείνος δημοσιοποίησε την παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και έλαβε τις παραιτήσεις Δημητριάδη- Κοντολέοντα.

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη το “σκάνδαλο Πάτση” επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς θα συνεδριάσει η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής για την υπόθεση του διαγραφέντα βουλευτή Γρεβενών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα