Προδρόμου: Η Τουρκία προσπαθεί να γκριζάρει την ΑΟΖ της Κύπρου

Προδρόμου: Η Τουρκία προσπαθεί να γκριζάρει την ΑΟΖ της Κύπρου
SIGMALIVE.COM

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στην εκπομπή "Σκληρό Ροκ" με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο για τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις και τους λόγους για τους οποίους η Άγκυρα προσπαθεί να μπει "σφήνα" στο ενεργειακό πρόγραμμα της Λευκωσίας.

Εκτός λογικής χαρακτήρισε τις ενέργειες της Τουρκίας ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου και επανέλαβε τη φράση του Νίκου Αναστασιάδη περί εισβολής. Μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Σκληρό Ροκ" με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, ο Πρόδρομος Προδρόμου αφού εξήρε τη “σθεναρή στάση της ελληνικής κυβέρνησης”, πρόσθεσε ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται λες και δεν υπάρχει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Αναφορικά με την ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου Ενέργειας περί συμφωνίας με την Κύπρο, ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι δεν εννοούν σε καμία περίπτωση συνεργασία με βάση το διεθνές δίκαιο. Υπονοούν ότι θα πρέπει Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να φτιάξουν επιτροπή για να λαμβάνονται από κοινού οι αποφάσεις. Αυτό, πρόσθεσε, θα δημιουργούσε τετελεσμένα για την επίλυση του Κυπριακού. “Η Τουρκία θεωρεί ότι θα μπει στην ενεργειακή εξίσωση της περιοχής, δεν είναι τυχαία η τοποθεσία που βρίσκεται ο Πορθητής” είπε ο κ. Προδρόμου.

Σύμφωνα με τον κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Τούρκοι θα κινηθούν και σε άλλα σημεία και όπως λέγεται προσπαθούν να μαρκάρουν και να γκριζάρουν την ΑΟΖ της Κύπρου και το ενεργειακό της πρόγραμμα. “Εμείς θα πρέπει να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας αναλόγως των ενεργειών που θα γίνουν, είμαστε σε επιφυλακή”. Μίλησε για ποινικές διώξεις και σε πρόσωπα που συμμετέχουν στις εργασίες. Όπως είπε, είναι τουρκική κρατική εταιρεία αλλά κάποιοι μπορεί να μην είναι Τούρκοι υπήκοοι και πρέπει να υπάρχουν ποινικές διαδικασίες.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις είπε ότι η βούλησή μας έχει κατατεθεί κατ' επανάληψη στα Ηνωμένα Έθνη ενώ στο Πεκίνο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι είναι έτοιμος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, είτε και για συνάντηση των συμμετεχόντων. Αυτό είναι δεδομένο, αλλά εξυπακούεται ότι δεν μπορούμε να κάνουμε διαπραγματεύσεις και ταυτόχρονα να έχουμε επίθεση στα νερά της Κύπρου.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος, Τουρκία, ΑΟΖ
SHARE:

24Media Network