Ράπτη: "Πιθανό να ξανακλείσει το λιανεμπόριο εάν επιβαρυνθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα"

Η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη
Η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη EUROKINISSI

Η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη ότι τα "μέτρα αποσυμπίεσης" που ανακοινώθηκαν έχουν στόχο ακριβώς στο να βοηθήσουν στην τήρηση των μέτρων κοινωνικής προστασίας και ότι μπορεί να αρθούν εάν υπάρξει επιδείνωση στα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σε περίπτωση που τα επιδημιολογικά δεδομένα υποδείξουν πως αυτό χρειάζεται, το λιανεμπόριο μπορεί να ξανακλείσει δήλωσε το πρωί της Πέμπτης (1/4) η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

«Είμαστε πράγματι σε ένα πάρα πολύ δύσκολο σημείο ειδικά στην Αττική αλλά και στην Θεσσαλονίκη όπως φαίνεται, τόνισε και πρόσθεσε πως «το επιδημιολογικό φορτίο έχει αυξηθεί, συνεχώς ενισχύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας» τόνισε σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ.

Η υφυπουργός εξήγησε σε κάθε περίπτωση πως τα «μέτρα αποσυμπίεσης» που ανακοινώθηκαν έχουν στόχο ακριβώς στο να βοηθήσουν στην τήρηση των μέτρων κοινωνικής προστασίας.

«Είναι ένα εργαλείο ουσιαστικά για να συνεχίσουμε στο δρόμο που γνωρίζουμε» είπε τονίζοντας πως το βήμα αυτό γίνεται με προσοχή, το επιδημιολογικό φορτίο εξετάζεται συνεχώς και η επιδημιολογική επιτροπή θα κρίνει το κατά πόσο μπορούν να δοθούν στην συνέχεια επιπρόσθετα μέτρα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Lockdown, Λιανεμπόριο, άρση μέτρων, Ζωή Ράπτη
SHARE:

24Media Network