Ρητή αναφορά του Κινέζου ΥΠΕΞ στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας

Ρητή αναφορά του Κινέζου ΥΠΕΞ στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας
Υπουργός Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας Κίνας, Wang Yi © Dimitris Papamitsos

Τι αναφέρουν διπλωματικές πηγές για όσα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Wang Yi για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ρητή αναφορά στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας έκανε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, γεγονός που καθιστά την Κίνα έναν ακόμη διπλωματικό σύμμαχο της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία.

Κατά την συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Κινέζο ομόλογό του Wang Yi, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ζήτημα της Κινεζικής νομοθεσίας σχετικά με την ελευθερία της ναυσιπλοϊας στην Νότιο Σινική Θάλασσα, τονίζοντας την σημασία που η Ελλάδα, ως ναυτική χώρα, αποδίδει στο σημείο αυτό και ζήτησε να πληροφορηθεί περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ στην απάντηση του, τόνισε ότι η Κινεζική νομοθεσία είναι συμβατή και σέβεται την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. Σχετική αναφορά για τον σεβασμό της εν λόγω Σύμβασης έκανε και κατά τις δημόσιες δηλώσεις του με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών μετά το πέρας της συνάντησης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα