Στη Cisco ρίχνει η κυβέρνηση το φιάσκο με την τηλεκπαίδευση

Στη Cisco ρίχνει η κυβέρνηση το φιάσκο με την τηλεκπαίδευση
Ο Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

Διαψεύδει ο Πέτσας ότι υπήρξε θέμα με τις ψηφιακές υποδομές στη χώρα ή με το σύστημα του υπουργείου Παιδείας. Πλήρης κάλυψη σε Κεραμέως.

Σε πρόβλημα της παρόχου εταιρείας επιρρίπτει η κυβέρνηση την ευθύνη για το φιάσκο με την τηλεκπαίδευση, διαβεβαιώνοντας ότι γίνονται προσπάθειες για να επαναλειτουργήσει σήμερα το σύστημα και καλύπτοντας πλήρως την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς ειδικότερα στο πλαίσιο του briefing εάν το ζήτημα με την τηλεκπαίδευση οφείλεται σε προβλήματα στον server της ιδιωτικής εταιρείας παρόχου ή σχετίζονται και με την εγχώρια ψηφιακή υποδομή, δεδομένου ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε καλέσει τους πολίτες να μην μπαίνουν πχ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αποφεύγουν τη χρήση Internet από τις 9 πμ έως τις 5 μμ για να αντέξει το δίκτυο, παρέπεμψε στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και στην ενημέρωση και από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

“Δεν υπήρχε κανένα θέμα ψηφιακών υποδομών στη χώρα μας, κανένα θέμα με το σύστημα του Υπουργείου Παιδείας, αλλά οφείλεται αποκλειστικά σε ζήτημα που αντιμετωπίζει η εταιρεία Cisco στην Ευρώπη” δήλωσε ο κ. Πέτσας. Πρόσθεσε ότι γίνονται ενέργειες για να αποκατασταθεί η λειτουργία και να προχωρήσει κανονικά η τηλεκπαίδευση, σχολιάζοντας “για όσους έσπευσαν να τουιτάρουν, χωρίς να έχουν πρώτα ενημερωθεί, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυτογελοιοποιούνται”.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Cisco ήταν επιλογή της κυβέρνησης και η σύμβαση της “δωρεάς” ακόμα αναζητειται, αφού δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα (εκτός και αν δεν υπάρχει).

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης είχε διευκρινίσει αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, ότι:

“Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.”

Στο ερώτημα εάν μπορεί η κυβέρνηση να διαβεβαιώσει ότι το σύστημα τηλεκπαίδευσης αύριο θα λειτουργήσει κανονικά, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι γίνονται ενέργειες προκειμένου να λειτουργήσει από σήμερα.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση της υπουργού Παιδείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε κοφτά πως: “Είναι αστείο”.

ΣΥΡΙΖΑ: “Το μόνο αστείο είναι οι γελοίες δικαιολογίες”

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνοντας ότι το νέο φιάσκο Κεραμέως, δεν καλύπτεται.

“Το μόνο που είναι αστείο, κ. Πέτσα, είναι οι γελοίες δικαιολογίες για να καλύψετε το νέο φιάσκο Κεραμέως9/11/2020Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας με απύθμενο θράσος χαρακτήρισε «αστείο» το αυτονόητο αίτημα για παραίτηση της κας Κεραμέως μετά το νέο φιάσκο με την τηλεκπαίδευση.Τα μόνα που θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν τραγικά για χιλιάδες οικογένειες μαθητών είναι:-η  απίστευτη  ολιγωρία  επί  8  μήνες, παρά  τις  προειδοποιήσεις,  στην προετοιμασία της τηλεκπαίδευσης, αφού το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν δεδομένο.-η  άρνηση  δωρεάν  προμήθειας  με  τεχνικό  εξοπλισμό  των  μαθητών,  με αποτέλεσμα  οικογένειες  να  αναγκάζονται  σε  δυσβάσταχτα  έξοδα  για  να ανταπεξέλθουν ταυτόχρονα σε τηλεργασία και τηλεκπαίδευση.-οι  πρωτοφανείς  παλινωδίες  της  κυβέρνησης  που  το  πρωί επιχειρηματολογούσε  γιατί  δεν  θα  κλείσουν  τα  σχολεία  και  το  βράδυ ανακοίνωνε το κλείσιμό τους.-η ασύστολη προχειρότητα και ανικανότητα του «επιτελικού κράτους» να κάνει έστω μία δοκιμή της πλατφόρμας πριν την επίσημη έναρξη λειτουργίας και να έχει έστω ένα plan Β.-οι  μάσκες  «αλεξίπτωτα»  που  μοίρασαν  στους  μαθητές,  αφού  πρώτα αρνούνταν να τους τις χορηγήσουν.Με λίγα λόγια, το μόνο που είναι αστείο κ. Πέτσα, είναι οι γελοίες δικαιολογίες για να καλύψετε την Υπουργό που με τις παλινωδίες της περνά κάθε μέρα σαν οδοστρωτήρας πάνω από τη δημόσια Παιδεία”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα