Συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία – Πέφτουν υπογραφές

Συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία – Πέφτουν υπογραφές
Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Luigi Di Maio Eurokinissi

Δένδιας και Ντι Μάιο, θα υπογράψουν την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Την είδηση επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. Αποφασιστικό μήνυμα στην Τουρκία.

Συμφωνία για οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία θα υπογράψουν σήμερα, Τρίτη 9/6, Αθήνα και Ρώμη, μετά από τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο.

Την είδηση επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών: “Των δηλώσεων των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Luigi Di Maio, θα προηγηθεί η υπογραφή της Συμφωνίας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, περί ώρα 13:20”, αναφέρει μεταξύ άλλων το ΥΠΕΞ.

Η υπόθεση οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών, ουσιαστικά εκκρεμεί από το 1977 και η κυβέρνηση με το κλείσιμο του θέματος στέλνει έμμεσο, πλην όμως αποφασιστικό, μήνυμα στην τουρκική πλευρά.

Η συμφωνία θα σηματοδοτήσει και την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, γεγονός που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη σε όλα τα επίπεδα.

Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Luigi Di Maio Eurokinissi

Στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι ντι Μάιο, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

“Στην ατζέντα των συνομιλιών τους βρίσκονται θέματα διεθνούς και διμερούς ενδιαφέροντος”, επεσήμανε και τόνισε ότι “πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική συμφωνία. Μια ιστορικής σημασίας εξέλιξη για την πατρίδα μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα