ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμα περιμένουμε τον κ. Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει την κα Συρεγγέλα

ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμα περιμένουμε τον κ. Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει την κα Συρεγγέλα
Η Μαρία Συρεγγέλα EUROKINISSI/ ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί για ακόμη μια φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει την Μαρία Συρεγγέλα για τις δηλώσεις της σχετικά με τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα.

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης, αναφορικά με τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις της Μαρίας Συρεγγέλα, μετά και τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε την Τρίτη (03/08) στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια υποστήριξε την Δευτέρα (02/08) ότι στην Ελλάδα “δεν υπάρχει έξαρση στις δολοφονίες με έμφυλη διάσταση, αλλά στις καταγγελίες βίας”, ενώ συνέκρινε την Ελλάδα με την Βενεζουέλα και το Μεξικό.

Οι εν λόγω δηλώσεις μετά το 9ο λεπτό του βίντεο:

“Εβδομη γυναικοκτονία σε επτά μήνες και κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ συνεχίζουν όχι μόνο να μην λαμβάνουν θεσμικά μέτρα αντιμετώπισης, αλλά να μην μπορούν καν να κατανοήσουν ότι η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία βρίσκεται σε πρωτοφανή έξαρση, ειδικά μετά τον πολύμηνο εγκλεισμό των πολιτών”, τονίζεται σε νέα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη γυναικοκτονία στη Λάρισα.

“Ακόμα περιμένουμε από χθες τον κ. Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει την υφυπουργό του, κα Συρεγγέλα, που αντί να πάρει θεσμικές πρωτοβουλίες είπε ότι η έξαρση αφορά μόνο σε καταγγελίες και ότι δεν έγινε και τίποτα γιατί στο Μεξικό οι γυναικοκτονίες είναι περισσότερες”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα