ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΕΣΡ

ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΕΣΡ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας MotionTeam

Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για παρέμβαση στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο αποτυπώνει την προσπάθεια της Κουμουνδούρου να φέρει στο προσκήνιο το θέμα της αντιμετώπισης του κόμματος από τα media.

Με το πολιτικό θερμόμετρο σιγά-σιγά να ανεβαίνει, ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στο να εξαντλήσει τα περιθώρια που έχει έτσι ώστε να αλλάξει η αντιμετώπισή που έχει από τα media.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της προσπάθειας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να καταφύγει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η ακριβής μορφή της παρέμβασης δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, ωστόσο είναι σαφές ότι στην Κουμουνδούρου επιθυμούν να γνωστοποιήσουν με θεσμικό τρόπο σ’ ένα θεσμικό όργανο το γεγονός ότι οι θέσεις τους δεν προβάλλονται όσο προστάζει ο νόμος και η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Τα περιθώρια επιτυχίας αυτής της παρέμβασης βέβαια είναι μάλλον συγκεκριμένα (δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά τα πράγματα), στην Κουμουνδούρου όμως την θεωρούν απαραίτητη έτσι ώστε να προσδώσουν επίσημο χαρακτήρα στη ρητορική και την επιχειρηματολογία τους.

Την ίδια ώρα το κόμμα επιχειρεί να προετοιμαστεί για τα νέα πολιτικά δεδομένα. Το συνέδριο παραπέμπεται στις καλένδες και ο κομματικός μηχανισμός προσαρμόζεται στις νέες ανάγκες που πιθανότατα να γίνουν και εκλογικές τους επόμενους μήνες, ανάλογα με τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού.

Μάλιστα, υπάρχουν φωνές εντός ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν ότι το κόμμα θα πρέπει πολύ σύντομα να αρχίσει συζήτηση για την ανανέωση των προγραμματικών θέσεων οι οποίες θα πρέπει πλέον υποχρεωτικά να μετασχηματιστούν σύμφωνα με τα νέα οικονομικά δεδομένα που θα ισχύσουν στη χώρα μετά τη λήξη της πανδημίας.

Ηδη οι προτάσεις που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας και τομεάρχες κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα