ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Aris Oikonomou / SOOC

Έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου στα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στο ΣΕΒ. "Ο Μητσοτάκης δε δίστασε να δείξει το κυνικό πρόσωπο του πιο σκληρού φιλελευθερισμού" υποστηρίζει το κυβερνών κόμμα. Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβαν την ομιλία Μητσοτάκη απαντά η ΝΔ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την ομιλία του στο ΣΕΒ και ειδικότερα το απόσπασμα που αφορούσε στα εργασιακά.

“Σήμερα ο κ. Κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να δείξει, από το βήμα της  Γενικής Συνέλευσης του Σ.Ε.Β. το κυνικό πρόσωπο του πιο σκληρού νεοφιλελευθερισμού, ο οποίος είναι το πραγματικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Υπερασπίστηκε την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, απορρίπτοντας την επιστροφή στην κανονικότητα που δρομολογεί η παρούσα κυβέρνηση. Υποσχέθηκε την παράδοση του Δημοσίου στα ιδιωτικά συμφέροντα, με τα καταστροφικά κοινωνικά αλλά και οικονομικά αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε. Υπεραμύνθηκε της αποσάθρωσης του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, υπέρ ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών”, υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγοντας:

“Είναι προφανές πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν επέλεξε τυχαία τη διαγραφή της ιστορικής μνήμης, με αφορμή την υπόθεση Λαμπράκη. Οι προτάσεις του για το μέλλον της χώρας μας γυρίζουν πολύ πιο πίσω ακόμα κι από τη δεκαετία του 1960.”

Όλγα Γεροβασίλη: Ο Μητσοτάκης βλέπει ξανά “λίπος” και “περιττό βάρος” στο Δημόσιο

«Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει ξανά “λίπος” και “περιττό βάρος” στο Δημόσιο», υπογραμμίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας το σημείο της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ περί αύξησης του μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη «σκόπιμα προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να παραπληροφορήσει τους Έλληνες πολίτες». Η υπουργός, επικαλούμενη τη σχετική απογραφή, αναφέρει ότι το μόνιμο προσωπικό το Δεκέμβριο του 2017 ήταν 566.861, το Δεκέμβριο του 2016, 565.671 και τον Δεκέμβριο του 2014, 576.856.

Δηλαδή το μόνιμο προσωπικό του Δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων των Σωμάτων Ασφαλείας, των εκπαιδευτικών, του κλήρου κ.ά.) είναι μειωμένο κατά περίπου 10.000 σε σχέση με την περίοδο που ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας, προσθέτει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Σε μια ομιλία στην οποία ανέφερε ότι οι πολίτες θα πρέπει να επωμίζονται και το βάρος μιας ιδιωτικής ασφάλισης, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ξανά τη σκληρή νεοφιλελεύθερη ιδεολογία που θέλει με κάθε τρόπο την συρρίκνωση του δημοσίου τομέα και την εκχώρηση υπηρεσιών του στον ιδιωτικό. Ευτυχώς, ο Πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος παλαιότερα χαρακτήρισε ως “λίπος” και “περιττό βάρος” εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα των απολύσεών του, δεν θα βρεθεί ποτέ στην “ευχάριστη” θέση να υλοποιήσει τα σχέδιά του», καταλήγει η κ. Γεροβασίλη.

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβε τίποτε από την ομιλία Μητσοτάκη για την υγιή επιχειρηματικότητα

Η ΝΔ απάντησε με ανακοίνωση της στην Κουμουνδουρου και την Ολγα Γεροβασίλη: «Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υπουργοί του δεν κατάλαβαν απολύτως τίποτα από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νέα υγιή επιχειρηματικότητα που χρειάζεται η χώρα.

Αν καταλάβαιναν, άλλωστε, ούτε τις επενδύσεις θα πολεμούσαν, ούτε το κράτος θα αντιμετώπιζαν ως λάφυρο, ούτε θα επιχειρούσαν ακόμη και σήμερα να διχάσουν τους Έλληνες.

Το ευτύχημα για τη χώρα είναι πως σε λίγους μήνες από σήμερα την απάντηση για όσα αδυνατούν να καταλάβουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θέλουν δεν θέλουν, θα τους τη δώσουν οι πολίτες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα