ΣΥΡΙΖΑ: Βάζει μπρος τις αντιπολιτευτικές μηχανές σε τρεις άξονες

Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας EUROKINISSI

Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για "καυτές" μάχες με την κυβερνητική πλειοψηφία το αμέσως επόμενο διάστημα. Ποια είναι τα τρία θέματα που "καίνε".

Η τηλεδιάσκεψη των τομεαρχών το μεσημέρι της Τετάρτης υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα δεν θα έχει μόνο ως στόχο την περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων στήριξης του προγράμματος "Μένουμε Ορθιοι". 

Εκ των πραγμάτων, επί τάπητος θα τεθεί και η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα αφού το θέματα που παραμένουν ανοιχτά είναι πάρα πολλά και δίνουν πάτημα στην αξιωματική αντιπολίτευση για επίθεση  εφ όλης της ύλης κατά της κυβέρνησης. 

Το πρώτο δεν είναι άλλο από την κατάρτιση μέσω voucher που η κυβέρνηση επέλεξε έτσι ώστε να αποζημιώσει τους ελεύθερους επαγγελματίες για τις εισοδηματικές του απώλειες εν μέσω πανδημίας. Το θέμα έχει σηκώσει πολύ ψηλά ήδη ο Αλέξης Τσίπρας από τη Μεγάλη Πέμπτη αλλά εν συνεχεία συντηρήθηκε με καυστικές αναρτήσεις και στα social media.

Προφανώς και δεν ήταν τυχαία η επιλογή του επικεφαλής του κόμματος να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα την οποία αναμένεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να την απαντήσει την προσεχή Παρασκευή. "Και θα το κάνει" έλεγαν στην Κουμουνδούρου "ότι και αν προφασιστεί". 

Το σχόλιο αφορούσε κυβερνητικές διαρροές για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για την εξέλιξη της πανδημίας την Παρασκευή. Σε περίπτωση δε που ο Πρωθυπουργός δεν απαντήσει, η ερώτηση θα επανακατατεθεί. 

Το δεύτερο μεγάλο μέτωπο στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει είναι η συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως που θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας για την οικονομία και το πολυθρύλητο μαξιλάρι. Το χρόνο θα τον επιλέξει η κυβερνητική πλειοψηφία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι οποτεδήποτε και αν διεξαχθεί η μάχη, θα καταφέρουν να αποκαλύψουν σημείο-σημείο τις κυβερνητικές ενέργειες και ευθύνες. 

Το τρίτο αφορά το κεφαλαιώδες ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Αν αυτή πάψει να ισχύει από την 1η Μαϊού, αναμένεται κοινωνικός ζόφος με ανθρώπους να χάνουν τα σπίτια τους εν μέσω πανδημίας. Στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, προτείνοντας παράλληλα ρεαλιστικές λύσεις για το πρόβλημα.    

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Τσίπρας
SHARE: