Τα κόμματα σε έλεγχο: Η ανασκόπηση όσων έγιναν την εβδομάδα που πέρασε στη Βουλή

Τα κόμματα σε έλεγχο: Η ανασκόπηση όσων έγιναν την εβδομάδα που πέρασε στη Βουλή
Συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. Eurokinissi

Ποια καίρια ζητήματα έθιξαν τα κόμματα αυτή την εβδομάδα; Τι βρέθηκε στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντός τους;

Σε αυτή τη στήλη το Vouliwatch περιγράφει τα πιο σημαντικά θέματα τα οποία απασχόλησαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα την εβδομάδα που μας πέρασε στη Βουλή. Ποια θέματα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του Κοινοβουλίου; Ποιο κόμμα είχε την πιο ενεργή συμμετοχή; Πόσα και ποια μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου ασκήθηκαν από αυτά;

Οι συνέπειες του δεύτερου κύματος της πανδημίας στους τομείς της υγείας και της παιδείας συνέχισαν να πρωταγωνιστούν στην κοινοβουλευτική συζήτηση, ενώ με τα Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου τα κόμματα έθιξαν κυρίως θέματα εσωτερικής πολιτικής. Το κόμμα της Κυβέρνησης αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία έδειξαν πιο ενεργή συμμετοχή, άσκησαν στο σύνολο 309 Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Συγκεκριμένα πρώτη έρχεται η ΝΔ με 70 μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 68, η Ελληνική Λύση με 52, το ΚΙΝΑΛ με 47, το ΜεΡΑ25 με 40 και το ΚΚΕ με 32.

Συνολικά όλα τα κόμματα έθεσαν 186 ερωτήσεις, 17 Επίκαιρες ερωτήσεις, 100 Αναφορές, 1 Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφου (ΑΚΕ) και 5 Ερωτήσεις σε συνδυασμό με ΑΚΕ.

Δευτέρα 7.12.2020

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. : “Αβάσιμες, ανεπαρκείς και μη πειστικές απαντήσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων (tests) για τον COVID-19”

Σαραντατρείς (43) βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απευθύνονται προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, μέσω ερώτησης με θέμα τις απαντήσεις που έδωσε το προαναφερθέν υπουργείο σχετικά με τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων (tests) για τον COVID-19. Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές αναφέρονται στην ερώτηση που υποβλήθηκε προς τον Υπουργό τον Οκτώβριο, αναφορικά με την πορεία διενέργειας των διαγνωστικών ελέγχων ανά την επικράτεια για την ανίχνευση του κορονοϊού. Στην απάντηση που έδωσε το υπουργείο οι βουλευτές διαπιστώνουν αντιφάσεις καθώς η ηγεσία του υπουργείου από τη μία προχώρησε σε επιδημιολογική μελέτη του SARS-CoV-2, με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας, από την άλλη όμως ομολογεί ότι αυτοί οι ερευνητικοί φορείς υπο-αξιοποιούνται. Επικαλούμενοι, την αγάγκη για την πλήρη αξιοποίηση των ερευνητικών φορέων και τις ανάγκες της χώρας για την διενέργεια COVID tests οι βουλευτές ρωτούν: “Γιατί οι ανωτέρω ερευνητικοί φορείς, ενώ εντός της ως άνω εκτιθέμενης απάντησης δηλώνεται ότι έχουν διαγνωστικές δυνατότητες διενέργειας 8.000 tests ημερησίως, αυτοί υπο- αξιοποιούνται διενεργώντας, όπως και αναφέρετε, κατά μέσο όρο, μόλις 1.306 tests ημερησίως;” και “Ποια είναι τα εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργείου, κριτήρια πρόταξης των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων του χώρου της υγείας έναντι δημοσίων φορέων εγνωσμένης αξίας, παρά το γεγονός ότι οι ερευνητικοί φορείς διενεργούν διαγνωστικούς ελέγχους με μεγάλη ταχύτητα εξαγωγής αποτελεσμάτων, με υψηλή ποιότητα σε ότι αφορά την εξέταση των δειγμάτων και με σημαντικά χαμηλότερο κόστος;”.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΜέΡΑ25: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία ως πρόσχημα για να άρει δημοκρατικά δικαιώματα.

Ο γ.γ. του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, απευθύνεται με επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα την αναστολή των δικαιωμάτων των πολιτών ενόψει της πανδημίας. Ειδικότερα, ο βουλευτής υποστηρίζει ότι τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση υπονομεύει αυτή την εμπιστοσύνη χρησιμοποιώντας την πανδημία ως πρόσχημα για μια Αστυνομοκρατία, αναφέροντας παραδείγματα από το τελευταίο διάστημα όπως τις συλλήψεις, της έκτης Δεκεμβρίου, πολιτών που θέλησαν να αφήσουν ένα λουλούδι στο σημείο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Επίσης σχολιάζει την στάση της Αστυνομίας που, μεταξύ άλλων, αψηφά τον συνωστισμό πολιτών και ένστολων και πασχίζει να παρεμποδίσει συμβολικές πράξεις απόδοσης τιμής σε θύματα της κρατικής καταστολής. Βάσει των παραπάνω καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει αν “Κατανοεί ότι η συμπεριφορά της Ελληνικής Αστυνομίας υπονομεύει το εθνικό μέτωπο κατά της πανδημίας;”, “Αναλαμβάνει την ευθύνη για την παραβίαση όλων των υγειονομικών κανόνων κατά την προσαγωγή και σύλληψη των πολιτών;” και “Αντιλαμβάνεται την ιστορική του ευθύνη για την εξελισσόμενη κατάλυση των αρχών της φιλελεύθερης δημοκρατίας στην χώρα μας;”.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Μαζί με το λιανικό εμπόριο και ο Πολιτισμός τίθεται σε αναστολή.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Μυλωνάκης Αντώνης, απευθύνει ερώτηση προς τα υπουργεία Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των βιβλιοπωλείων κατά το δεύτερο lockdown. Ως συνέπεια του μέτρου αυτού ο βουλευτής υποστηρίζει ότι εκατοντάδες επαγγελματίες, φοιτητές και ακαδημαϊκοί να μην δύνανται να επισκεφθούν τα βιβλιοπωλεία, προκειμένου να εμπορευτούν και να λάβουν τα απαραίτητα βιβλία-συγγράμματα. Επίσης, υποστηρίζει ότι η πνευματική τροφή (βιβλίο) είναι αναπόσπαστη για την διαβίωση και την ευημερία του ανθρώπου ειδικά σε αυτή την περίοδο του εγκλεισμού. Βάσει των παραπάνω ο βουλευτής ρωτά αν οι υπουργοί προτίθενται να άρουν ταχύτερα από το αναμενόμενο τον περιορισμό που αφορά τα βιβλιοπωλεία καθώς και αν δεσμεύονται σε μελλοντική απαγόρευση να εξαιρεθούν τα βιβλιοπωλεία από τα περιοριστικά μέτρα.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

Τρίτη 8.12.2020

ΚΙΝ.ΑΛ. : Ποιοι ευθύνονται για την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη;

Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ., Γεώργιος Αρβανιτίδης, απευθύνεται με ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, σχετικά με τους υπαίτιους για την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής κάνει αναφορά σε μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σύμφωνα με την οποία στην χώρα μας υπάρχει μεγάλος αριθμός πρόωρων θανάτων λόγω των ατμοσφαιρικών ρύπων. Νωρίτερα στο έτος ο βουλευτής είχε καταθέσει ερώτηση σχετικά με το θέμα ωστόσο χαρακτηρίζει την αντίδραση του υπουργείου ανεπαρκή, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Βάσει αυτών ρωτά, μεταξύ άλλων, για ποιους συγκεκριμένους λόγους παραπέμπεται η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και σε ποιες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν ώστε να αποφευχθούν οι κυρώσεις.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΜέΡΑ25: Πληροφορίες για συγκάλυψη από τον ΕΟΔΥ κρουσμάτων σε στελέχη του.

Η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25, Αγγελική Αδαμοπούλου, απευθύνεται με ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια. Η βουλεύτρια επικαλείται πρόσφατα δημοσιεύματα στον ΕΟΔΥ σύμφωνα με τα οποία παρατηρούνται εδώ και εβδομάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα σε υπαλλήλους και στελέχη του οργανισμού. Ωστόσο, από τους υπαλλήλους του οργανισμού, καταγγέλλεται η πλήρης έλλειψη σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων μέσα στον ΕΟΔΥ καθώς και ο μυστικισμός που επικρατεί στον οργανισμό προκειμένου να μην διαρρεύσουν πληροφορίες. Τα παραπάνω γεννούν αμφιβολίες σχετικά με το αν ο ΕΟΔΥ απέστελλε σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα των τεστ που ο ίδιος υλοποιούσε με τις κινητές του Μονάδες (ΚΟΜΥ) στο αρχείο COVID 19 της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) ή αν τα απέστελλε με καθυστέρηση, διατηρώντας μια δεύτερη αυθαίρετη παράλληλη καταγραφή, αντίθετη στις διατάξεις του Νόμου που προβλέπει την τήρηση ενός και μόνου Εθνικού αρχείου ασθενών με COVID 19. Βάσει των παραπάνω ρωτά, μεταξύ άλλων, “Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να διαπιστώσετε αν ευσταθούν τα δημοσιεύματα για τη μη απολύμανση των χώρων του ΕΟΔΥ, σχετικά με τον αριθμό και την ταυτότητα των συνάδελφων τους που νοσούν” και “Πώς προτίθεστε να ενεργήσετε ώστε να διαπιστώσετε αν ο ΕΟΔΥ απέστελλε – ως όφειλε βάσει Νόμου – σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα των τεστ που ο ίδιος υλοποιούσε με τις κινητές του Μονάδες (ΚΟΜΥ) στο αρχείο COVID 19”.

Τετάρτη 9.12.2020

Νέα Δημοκρατία: Σχετικά με συγκεκριμένο ιστότοπο (https://chatpic.org/) όπου, για λόγους εκδίκησης, διαπόμπευσης ή σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αναρτώνται φωτογραφίες γυναικών χωρίς τη συγκατάθεσή τους, και ζητείται να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, αφενός σε διεθνές επίπεδο για τον εντοπισμό και το κλείσιμο όλων των σχετικών ιστοσελίδων όπου κι αν βρίσκονται και αφετέρου σε εθνικό επίπεδο για τον άμεσο και συνολικό αποκλεισμό της πρόσβασης σε αυτές καθώς και την αυστηροποίηση των αντίστοιχων διατάξεων του Π.Κ..

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπουτσικάκης Εμμανουήλ, κάνει αναφορά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής αναφερόμενος σε πρόσφατα δημοσιεύματα, για έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, θίγει το θέμα της εκδικητικής πορνογραφίας που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τον τελευταίο καιρό. Καθώς η εκδικητική πορνογραφία αποτελεί μορφή κακοποίησης και εγκληματική πράξη, ζητά από τα Υπουργεία να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, αφενός σε διεθνές επίπεδο για τον εντοπισμό και το κλείσιμο όλων των σχετικών ιστοσελίδων όπου κι αν βρίσκονται και αφετέρου σε εθνικό επίπεδο για τον άμεσο και συνολικό αποκλεισμό της πρόσβασης σε αυτές καθώς και την αυστηροποίηση των αντίστοιχων διατάξεων του ποινικού κώδικα.

Δείτε την αναφορά εδώ.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. : Με επιστολή της ζητεί την άμεση μονιμοποίηση του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού, καθώς και την αναίρεση της μονομερούς μετατροπής των συμβάσεων τους σε ΕΣΠΑ ως απόδειξη δίκαιης μεταχείρισης των νέων υγειονομικών επιστημόνων και αιτείται ενημέρωσης.

Η βουλεύτρια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Κασιμάτη Ειρήνη, καταθέτει αναφορά την επιστολή της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην εν λόγω επιστολή η ομοσπονδία ζητά την μονιμοποίηση του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού καθώς και την αναίρεση της μονομερούς μετατροπής των συμβάσεων τους σε ΕΣΠΑ ως απόδειξη δίκαιης μεταχείρισης των νέων υγειονομικών επιστημόνων. Επίσης, η βουλεύτρια υποστηρίζει ότι η ένταξη των επικουρικών γιατρών που προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν εντάχθηκαν στην κανονική μισθοδοσία, αλλά στο ταμείο ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα να καθυστερεί σημαντικά η μισθοδοσία τους. Θεωρεί λοιπόν εύλογα τα αιτήματα της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. και καλεί την κυβέρνηση να τηρίσει τις δεσμεύσεις της σχετικά με την μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού καθώς και να αναιρεθούν οι μονομερείς συμβάσεις των εργαζόμενων αυτών σε ΕΣΠΑ.

Δείτε την αναφορά εδώ.

ΚΙΝ.ΑΛ. : Με ανακοίνωσή τους ζητούν από την πολιτεία επίδομα για τους αστυνομικούς, άρση του άδικου μέτρου της ανάκλησης των αδειών καθώς και την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως “επικίνδυνο και ανθυγιεινό”, και αιτούνται απαντήσεων.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Κεγκέρογλου Βασίλειος, καταθέτει ως αναφορά την ανακοίνωση της ¨Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Ηρακλείου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Επικαλούμενοι την επικινδυνότητα του επαγγέλματός τους, καθώς και τον φόρτο της εργασίας που τους επιβαρύνει αυτές τις μέρες, οι αστυνομικοί υπάλληλοι ζητούν από την πολιτεία επίδομα για τους αστυνομικούς, άρση του άδικου μέτρου της ανάκλησης των αδειών καθώς και την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως “επικίνδυνο και ανθυγιεινό”, και αιτούνται απαντήσεων από το Υπουργείο. Τονίζουν επίσης πως η Ομοσπονδία Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων είναι διατεθειμένη να προχωρήσει δικαστικά ώστε να διεκδικήσει τα παραπάνω αιτήματα.

Δείτε την αναφορά εδώ.

Πέμπτη 10.12.2020

ΜέΡΑ25: Σύμβαση της Ελληνικής Δημοκρατίας ή/και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την εταιρεία Palantir Technologies.

Η βουλέυτρια του ΜέΡΑ25, Μαρία Απατζίδη, κάνει Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα, κάνει αναφορά σε δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται «από την αρχή της πανδημίας» σε συνεργασία με την εταιρεία Palantir Technologies. Ωστόσο, επειδή δεν εντοπίζει κάποια σχετική σύμβαση, και για λόγους διαφάνειας, καλεί τον Υπουργό να καταθέσει τη σύμβαση, ή τις συμβάσεις/συμφωνίες φορέων της Ελληνικής Δημοκρατίας με την εταιρεία Palantir Technologies.

Δείτε την Α.Κ.Ε. εδώ.

Νέα Δημοκρατία: Μέτρα ενίσχυσης του Ξενοδοχειακού Κλάδου.

Ο Τσιγκρής Άγγελος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, απευθύνεται προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, με ερώτηση σχετικά με την ενίσχυση του ξενοδοχειακού κλάδου. Αναφερόμενος σε στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν το μεγάλο οικονομικό πλήγμα των ξενοδοχείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θεωρεί ότι δεν υπάρχει προοπτική ανάκαμψης του κλάδου εξαιτίας του δεύτερου κύματος του κορονοϊού. Υποστηρίζει επίσης, ότι “οι επιχειρηματίες του κλάδου βρίσκονται σε απόγνωση και οι οικονομικές τους αντοχές μειώνονται διαρκώς, αφού έχει ήδη προηγηθεί ένα δύσκολο οικονομικά εννιάμηνο”. Βάσει των παραπάνω ρωτά τον Υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό τη λήψη οικονομικών μέτρων ενίσχυσης των ξενοδοχείων και ιδιαίτερα αυτά της δωδεκάμηνης λειτουργίας και πότε θα εφαρμοστούν τα παραπάνω μέτρα.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

Παρασκευή 11.12.2020

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. : Ποιο είναι το περιεχόμενο των τριών (3) διακριτών συμβάσεων ανάμεσα στο ΥΠΑΙΘ και τη CISCO Hellas A.E. και υπό ποιους ειδικούς όρους συνήφθησαν;

Ο βουλευτής, Χριστόφορος Βερναρδάκης και οι τομεάρχες παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη απευθύνονται ξανά στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι «με δεδομένο ότι καμία από τις τρεις (3) ως άνω συμβάσεις, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, καθώς δεν έχουν αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αλλά ούτε έχουν κατατεθεί από την Υπουργό Παιδείας στη Βουλή, εγίρονται ερωτήματα σχετικά με το περιεχόμενο των εν λόγω συμβάσεων και σχετικά με τον τρόπο και τους όρους αποδοχής της δωρεάς υπηρεσιών από συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία για την εισαγωγή της τηλεκπαίδευσης στην εκπαιδευτική διαδικασία. Βάσει των παραπάνω ρωτούν: «Ποιο είναι το περιεχόμενο των τριών (3) διακριτών συμβάσεων ανάμεσα στο ΥΠΑΙΘ και τη CISCO Hellas A.E. και υπό ποιους ειδικούς όρους συνήφθησαν; Τι είδους τροποποιήσεις επέφερε η πρόσθετη πράξη της 4ης Δεκεμβρίου 2020 στην τρίτη σύμβαση; Πόσες και ποιες από τις τρεις συμβάσεις που αναφέρονται στην μελέτη επιπτώσεων της 8ης Δεκεμβρίου 2020 απέστειλε το ΥΠΑΙΘ στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για έλεγχο; Πότε έλαβε χώρα η εν λόγω αποστολή;».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Πλημμύρα στο εσωτερικό της Ακρόπολης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, απευθύνει ερώτηση προς την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σχετικά με τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στο εσωτερικό της Ακρόπολης. Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020, λόγω κακοκαιρίας και μιας ανεπαρκούς τσιμεντόστρωσης σε τμήματα του εσωτερικού της περιβάλλοντα χώρου της ακροπόλεως τα όμβρια ύδατα δεν μπόρεσαν να διοχετευθούν, ούτε στο φυσικό έδαφος, ούτε στα υφιστάμενα λούκια, με αποτέλεσμα τη σχετική πλημμύρα. Συγκεκριμένα ο βουλευτής αναφέρει “Η προηγούμενη παράλειψη θεωρούμε ότι είναι απόδειξη προχειρότητας και έλλειψης σεβασμού των αρμοδίων υπηρεσιών στο πλέον σημαντικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.”. Βάσει των παραπάνω ρωτά: “Ποιοι ήταν οι λόγοι για τους οποίους προκλήθηκε η ανωτέρω πλημμύρα στους εσωτερικούς χώρους του μνημείου της Ακρόπολης, κατά τη γνώμη των υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου σας;” και “Προτίθεσθε να μεριμνήσετε τάχιστα, ώστε να διανοιχθούν, έστω, εκ των υστέρων, με συνθήκες αξιοπρεπούς εμφάνισης τα άνω αναφερόμενα μικρά κανάλια απορροής των ομβρίων υδάτων και τα σχετικά φρεάτια στο τσιμεντωμένο δάπεδο, ώστε να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα επανάληψης του ανωτέρω ντροπιαστικού για τη χώρα μας συμβάντος;”

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα