Θεοδωράκης: Παρωχημένη δεξιά που φέρεται σαν δεινόσαυρος. Θα κάνουμε και κανένα ντιμπέιτ;

Θεοδωράκης: Παρωχημένη δεξιά που φέρεται σαν δεινόσαυρος. Θα κάνουμε και κανένα ντιμπέιτ;
Ο επικεφαλής του Ποταμιού στη συζήτηση επί της προτάσεως του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Eurokinissi

"Με τον Βέμπερ, με τους αριστεριστές συντρόφους του κ.Τσίπρα ή με τον Μακρόν" είναι σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού οι επιλογές στις ευρωεκλογές. Κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για προεκλογική συσκότιση: ““Τρεις ημέρες θέλετε να μιλάμε για τις κουμπαριές του Μητσοτάκη, τις δουλειές του πατέρα Τσίπρα και τις βαρβαρότητες του Πολάκη”.

Απέναντι και στους τυχοδιώκτες του ΣΥΡΙΖΑ και σε “υπουργούς του παρελθόντος που έχουν μόνη έγνοια την ανακατάληψη της εξουσίας”, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή εξαπέλυσε επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη Νέα Δημοκρατία, διεκδικώντας την ψήφο των κεντρώων φιλελεύθερων και θέλοντας να πείσει τους πολίτες ότι υπάρχει τρίτη επιλογή στις ευρωεκλογές.

Ο κ.Θεοδωράκης έκανε λόγο για παλιομοδίτικη συνταγή των αριστερών και δεξιών κομματαρχών με στόχο να συσπειρωθεί στο στράτευμα κι ας μένει η μισή κοινωνία αηδιασμένη και αμέτοχη, αλλά και με στόχο να μην ασχοληθεί η κοινωνία με τα σημαντικά των ευρωπαϊκών εκλογών.

«Είστε υπέρ της προεκλογικής συσκότισης» κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση και πρόσθεσε: “Τρεις ημέρες θέλετε να μιλάμε για τις κουμπαριές του Μητσοτάκη, τις δουλειές του πατέρα Τσίπρα και τις βαρβαρότητες του Πολάκη. Ας πούμε ότι πέφταμε στην παγίδα και συζητούσαμε τι θα κέρδιζε ο πολίτης;”

Δήλωσε συνεπώς ότι το Ποτάμι δε θα συμμετάσχει σε αυτό το θλιβερό κατήφορο και πως “δε θα μας προσβάλλει και εμάς ο ιός του πολακισμού”.

Κάλεσε και τον κ.Τσίπρα και τον κ.Μητσοτάκη να κατεβάσουν τους τόνους τόνους “όχι στο όνομα κάποιου καθωσπρεπισμού αλλά γιατί άλλα είναι τα επείγοντα που πρέπει να συζητήσουμε” αναφερόμενος στην Ευρώπη και τα ελληνοτουρκικά.

“Θα κάνουμε κανένα ντιμπέιτ;” αναρωτήθηκε ο κ.Θεοδωράκης. Δήλωσε ότι το Ποτάμι είναι εδώ και κάλεσε τους δημοσιογράφους να πάρουν αυτοί την πρωτοβουλία και να οργανώσουν τη συζήτηση όπως θέλουν για τις σημαντικότερες ευρωεκλογές που έχουμε μπροστά μας, όπως είπε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι οι επιλογές στις ευρωεκλογές είναι  «με τον Βέμπερ, με τους αριστεριστές συντρόφους του κ.Τσίπρα ή με τον Μακρόν;»

Υπενθύμισε ότι «ο κ.Βέμπερ δήλωσε αντίθετος στην φορολόγηση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ταυτισμένος με τον Τράμπ» και έκανε λόγο για «μια παρωχημένη δεξιά που φέρεται σαν δεινόσαυρος».

Διερωτήθηκε όμως και τι προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας για την Ευρώπη: “Με ποιους είστε με τον Πάμπλο ή τον Πέδρο; Τι απέγιναν οι Ποδέμος;” 

Ο κ.Θεοδωράκης αντίθετα εκτίμησε ότι πρέπει «η Ευρώπη να μην παραδοθεί ούτε στους συντηρητικούς ούτε στους λαϊκιστές», δηλώνοντας ότι πρέπει είναι με τον Μακρόν «για να δημιουργήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».

“Ζητάμε από τους πολίτες να θυμώσουν. Όπως έλεγε και ο Γκάντι υπάρχει και ένας άλλος θυμός εάν δεν είναι τοξικός ο θυμός γίνεται ισχυρό κίνητρο Ο θυμός για τους ανθρώπους μπορεί να γίνει δύναμη. Λέμε λοιπόν στους πολίτες ότι πρέπει να θυμώσουν με την κατάσταση που βιώνουν και να ψηφίσουν αυτούς που δεν τους κορόιδεψαν ποτέ. Αυτούς που λένε όχι σε μοίρασμα καρεκλών, αυτούς που δεν έχουν σκελετούς στη ντουλάπα τους, αυτούς που είναι ο εαυτός τους”, είπε με νόημα.

Εξαπέλυσε επίθεση όμως στην κυβέρνηση για τα μέτρα: “Παροχές το λέμε; Προεκλογικά δώρα; 15 μέρες πριν τις ευρωεκλογές το θυμηθήκαμε.”

Ο κ.Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην επίσκεψη του χθες στα ΕΑΒ στην Τανάγρα σε μία περίοδο έντονης τουρκικής προκλητικότητας. Σημείωσε ότι η Τουρκία τα τελευταία 20 χρόνια ξεκινώντας από το μηδέν έχει αναπτύξει δυναμική αμυντική βιομηχανία που της επιτρέπει να είναι αυτάρκης, ενώ στα ΕΑΒ είδε ένα κουρασμένο σύστημα χωρίς καθοδήγηση με απογοητευμένα στελέχη και υπαλλήλους ενώ ταυτόχρονα τα F16, C130 τα πυροσβεστικά αεροσκάφη κάνουν ουρές για να επισκευαστούν και να αναβαθμιστούν. Τόνισε συνεπώς ότι πρέπει να δοθεί ζωή σε μία αμυντική βιομηχανία με σύγχρονο μάνατζμεντ, καθώς υπάρχουν πιθανοί πελάτες στην περιοχή, που απογοητεύονται και καταλήγουν στην Τουρκία. “Οι τουρκικές απειλές δε αντιμετωπίζονται με ανακοινώσεις, απαιτούν πράξεις” εκτίμησε.

Τάχθηκε όμως υπέρ των ανοιχτών διαύλων διαλόγου ΕΕ- Τουρκίας, κάτι που το Ποτάμι έει υπερασπιστεί στην Ευρωβουλή και χαρακτήρισε υποκριτική την απαίτηση λαϊκιστών και συντηρητικών της Ευρώπης ανάμεσα τους και του Βέμπερ που λένε να σταματήσουν οι ενταξιακές με την Τουρκία ενώ παράλληλα οι χώρες τους πουλάνε όπλα και κάνουν επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων για τον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας στην Τουρκία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα