"Το νέο σχέδιο βοήθειας είναι σαν τα αμήν στην εκκλησία"

"Το νέο σχέδιο βοήθειας είναι σαν τα αμήν στην εκκλησία"

Διαβάστε για τις έντονες αντιδράσεις Γερμανών βουλευτών για τη συμφωνία του Eurogroup. Γιατί θεωρούν ότι θα ακολουθήσουν.... νέα πακέτα

Η έγκριση από την Κάτω Βουλή της Γερμανίας (Μπούντεσταγκ) του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα μοιάζει να είναι αμφίβολη, καθώς πολλοί βουλευτές δηλώνουν ότι επιθυμούν να μελετήσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου προτού το ψηφίσουν.

Το νέο πακέτο βοήθειας αναμένεται να κατατεθεί για έγκριση στην Μπούντεσταγκ τη Δευτέρα 27η Φεβρουαρίου. Στην Κάτω Βουλή ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ διαθέτει την πλειοψηφία με 330 έδρες από τις 620.

Αν και οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU και CSU) της Μέρκελ και οι σύμμαχοί τους, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), έχουν εκφράσει την ικανοποίησή τους για το νέο σχέδιο βοήθειας, κάποιοι "αντάρτες" ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στην έγκρισή του.

Σέφλερ: "Δεν υπογράφει λευκές επιταγές"

Ο Φρανκ Σέφλερ, βουλευτής του FDP που είναι συνήθως πιο απρόθυμος να εγκρίνει τα σχέδια βοήθειας και ο οποίος συχνά επαναλαμβάνει ότι δεν επιθυμεί να υπογράφει "λευκές επιταγές", δήλωσε ότι η ευρωζώνη απλώς κέρδισε χρόνο.

Ο Σέφλερ εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το νέο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας επισημαίνοντας ότι δεν θα διαρκέσει πολύ. "Είναι τόσο βέβαιο, όπως τα 'αμήν' στην εκκλησία, ότι θα υπάρξει τρίτη και τέταρτη διάσωση της Ελλάδας", πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει να μοιάζει με τη γερμανική οικονομία την περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης πριν την άνοδο στην εξουσία του Χίτλερ.

Μιλώντας στην εφημερίδα Νόιε Οσναμπρίκερ Τσάιτουνγκ  σημείωσε εξάλλου ότι: "στα παρασκήνια το ελληνικό δράμα είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο τρομακτικό απ' όσο συνειδητοποιεί το κοινό".

Μίχελμπαχ: "Απλώς κερδίζουν χρόνο"

Ο Χανς Μίχελμπαχ, βουλευτής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), δήλωσε από την πλευρά του ότι το γερμανικό κοινοβούλιο πρέπει να εγκρίνει το νέο πακέτο βοήθειας μόνο αν η Ελλάδα εφαρμόσει αμέσως τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), επεσήμανε ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν έχουν λυθεί και ότι δεν θα εγκρίνει το σχέδιο διάσωσης.

"Φοβάμαι ότι το δεύτερο σχέδιο διάσωσης, περιλαμβανομένου του μερικού 'κουρέματος' του χρέους, απλώς εξασφαλίζει χρόνο και υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι", είπε ο Μπόσμπαχ.

"Δεν πιστεύω ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης θα είναι η τελευταία λέξη. Αν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν, καμία χώρα να μην μπορεί να φύγει από την ευρωζώνη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, τότε είναι απλώς θέμα χρόνου μέχρι η Ελλάδα να χρειαστεί ξανά βοήθεια", πρόσθεσε.

SHARE:

24Media Network